Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

19.04.2017. 11:15:16 - Petra Vdović

INPULS 2016: Pregrada među najinovativnijim i najuspješnijim gradovima RH

Udruga gradova objavila je katalog najboljih i najuspješnijih praksi gradova u protekloj godini među kojima se, kao jedini grad iz Krapinsko-zagorske županije, istaknula i Pregrada s dva projekta, "Zajedno za igralište u Pregradi" te projektom izrade identifikacije, procjene vrijednosti i izrade registra imovine kroz implementaciju jedinstvenog programskog rješenja za upravljanje imovinom.

U novom izdanju INPULSA 2016. u kojem se nagrađuju inovativne prakse u lokalnoj samoupravi, Udruga gradova prikupila je i ocijenila 33 inovacije i najbolje prakse u pet kategorija te odabrala grad gospodarstva, grad suradnje, grad građana, grad kreative i grad sporta.

Pregrada je nominirana u dvije kategorije: projektom uvođenja jedinstvenog registra koji bi rezultirao stvarnim stanjem imovine nominirana je za najbolju praksu u kategoriji Grad gospodarstva, dok je projektom "Zajedno za igralište u Pregradi" koji je uključio pregradske udruge u uređenje i izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa nominirana u kategoriji Grad građana, što Pregradu potvrđuje kao grad s kvalitetnim i inovativnim pristupom rješavanju problema.

Program INPULS pokrenut je 2013. godine s ciljem pronalaženja i isticanja inovacija i najboljih praksi u gradovima, povećanja vidljivosti i dokumentiranosti najboljih praksi, poticanja primjene najbolje prakse u drugim gradovima, širenja najboljih pimjera kroz obrazovne programe, seminare, radionice te stalnih promocija inovativnih gradova u javnosti i medijima. Cilj programa nije bio samo nagraditi inovativne prakse, već i stvoriti trajniju vrijednost u obliku Kataloga najboljih praksi u 2016. – brošure u kojoj su nominirane prakse sustavno dokumentirane i koja pruža kontakt informacije o provoditeljima svake prakse, a kojima se svi zainteresirani mogu javiti s dodatnim pitanjima.

Reklama