Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

28.07.2017. 13:14:47 - Petra Vdović

Mladi vatrogasci iz Benkova na 22. Kampu Hrvatske vatrogasne mladeži u Fažani

Prije nego počnu s pripremama za županijsko natjecanje iz vatrogastva koje će se održati 17. rujna u Krapini, članovi vatrogasne mladeži DVD-a Benkovo iskoristili su dio ljetnih praznika kako bi sudjelovali na 22. Kampu Hrvatske vatrogasne mladeži u Fažani. Devet mladih vatrogasaca iz Benkova bilo je dio treće smjene koja je u kampu boravila od 3. do 10. srpnja, zajedno s kolegama iz DVD-a Antunovac, DVD-a Našice, DVD-a Špišić Bukovica, DVD-a Trnovec i DVD-a Brod Moravice.

U kampu, koji Hrvatska vatrogasna zajednica organizira svakog ljeta od 1995. godine kao oblik druženja i rada s vatrogascima i vatrogaskinjama od 12 do 16 godina, mladi Benkovčani  su putem primijenjene nastave savladali vatrogasni program, program prve pomoći i ekološki program. Okušali su se u vježbama s brentačama, a po prvi puta susreli su se i s vježbom na motornoj vatrogasnoj pumpi.

S obzirom da kamp vatrogasne mladeži također obuhvaća rekreacijsko-sportski i kulturni sadržaj, organizatori su mladima pripremili različita sportska natjecanja i zabavni sadržaj uz disko, kao i posjet znamenitostima i gradovima okolice.

Ovogodišnji kamp održava se u 11 smjena u razdoblju od 19. lipnja do 4. rujna, a zapovjednik treće smjene, koja je okupila 78 sudionika, bio je Josip Cingesar iz DVD-a Donja Voća.

 

Reklama