Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.07.2017. 07:36:43 - Petra Vdović

Prva procjena štete od tuče u Pregradi

Grad Pregrada objavio je prvu procjenu štete od tuče koja je naše područje pogodila početkom srpnja. Prema pristiglim prijavama procjenjuje se da počinjena šteta u poljoprivredi, graditeljstvu i prometu iznosi 3,2 milijuna kuna.

Podsjetimo, dana 07. srpnja područje Pregrade zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno tučom koje je nanijelo štete katastrofalnih razmjera vinogradima, voćnjacima i povrtnjacima. Ogromni komadi leda veličine oraha osobito su pogodili naselja Pregradu, Pregrada Vrhe, Plemenšćinu, Bušin, Klenice, Sopot i Pavlovec.

Temeljem Odluke župana Krapinsko-zagorske županije od 10. srpnja proglašena je elementarna nepogoda za područje gradova Krapine i Pregrade te općine Petrovsko. Sukladno Odluci, službenici gradske uprave primali su prijave štete za područje grada i napravili izvješće s procjenom ukupne štete. Prema prijavama građana, u poljoprivredi su najviše stradali dugogodišnji nasadi dok su u graditeljstvu i prometu najviše stradale ceste, stambene i poslovne građevine te garažni prostori.

Konačan obračun nastale štete izradit će se u roku od 50 dana od nastale štete, odnosno do 28. kolovoza.

Reklama