Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

12.04.2017. 12:06:02 - Grad Pregrada

Održana skupština Udruge umirovljenika

Udruga umirovljenika jedna je od najaktivnijih udruga na području Pregrade

Udruga umirovljenika Pregrada održala je prošlog četvrtka redovnu i izbornu skupštinu gdje su usvojili Izvješće o radu i Materijalno-financijsko izvješće za prošlu godinu. Prema izvješću izvjesno je da Udruga umirovljenika jedna od najaktivnijih udruga na području našeg grada. Naime, udruga je protekle godine organizirala dva liječnička predavanja na temu liječenja raka dojke i vena, posjet kazalištu te Adventu u Zagrebu, a organizirali su i mnoštvo druženja i izleta, od čega dva u inozemstvo: na Svetu goru u Sloveniji i u austrijsko svetište Mariazell. Također, prigodno su obilježili Valentinovo, Dan žena, Dan državnosti i Martinje, a godinu su završili završnom svečanošću za Božić i Novu godinu. U sklopu projekta prijavljenog i sufinanciranog od strane Grada Pregrade organizirali su plivanje u Aquae Vivae toplicama te su se posjećivali umirovljenike s područja grada uz uručenje prigodnih poklona.

Nakon skupštini je, nakon podnesenog Izvješća o radu, za predsjednicu udruge ponovno izabrana Danijela Barić, za njena zamjenicu Slavica Vidaček, a tajnica i blagajnica je Ivanka Kušar. Članovi i članice Nadzornog i Upravnog odbora također su ostali nepromijenjeni. Nakon izbora usvojen je i donesen orijentacijski Plan rada i Financijski plan udruge za 2018. godinu.

Na kraju skupštine prisutnima su se obratili gosti, gradonačelnik i saborski zastupnik Marko Vešligaj, predsjednica Udruge umirovljenika Hum na Sutli, Ružica Miklaužić i predsjednik HSU-a Pregrade ujedno i član Skupštine, Nikola Pasariček.

Gradonačelnik je pohvalio rad, aktivnost i doprinos udruge našoj zajednici te istaknuo kako će Grad i dalje financirati projekte udruge. Udruga je i ove godine aktivno nastavila s radom te prijavila projekt "Važno je biti aktivan/aktivna" koji uključuje plivanje, sportske susrete, igre, kazalište i druženja, a za koji je od Grada ostvarila iznos od 7 tisuća kuna. 

Reklama