Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

11.10.2016. 08:21:42 - Grad Pregrada

Završen Dječji tjedan

Radionicom "Zašto pas, zašto pomagač?" održanoj jučer u Gradskoj knjižnici završeno je obilježavanje Dječjeg tjedna. Dječji tjedan pod motom "Ljubav djeci prije svega" obilovao je nizom aktivnosti posvećenih djeci, njihovim pravima, obvezama, igranju, druženju, građanskim dužnostima i onom najvažnijem, ljubavi prema našim najmlađima. Tjedan posvećen djeci službeno je otvorio dječji gradonačelnik Leo Filipčić puštanjem balona s porukama pod motom "Ljubav djeci prije svega". Nakon toga je s članovima Dječjeg gradskog vijeća posjetio Dječji vrtić Naša radost gdje su zajedno s djecom proveli vrijeme igrajući društvene igre.

U četvrtak, 6. listopada 2016. u posjet gradonačelniku Marku Vešligaju stigla su djeca iz Dječjeg vrtića Naša Radost Pregrada. Zajedno su odigrali nekoliko igara, među kojima i igru sortiranja otpada, a održana je i kratka "press konferencija" na kojoj su mališani postavljali pitanja gradonačelniku. Istog je dana za učenike Osnovne škole Janka Leskovara organizirana terenska nastava u Zagrebu, u sklopu koje su članovi Dječjeg gradskog vijeća posjetili djecu smještenu u Dječjem domu u Nazorovoj ulici u Zagrebu, dok su daroviti učenici od 4. do 8. razreda sudjelovali na interaktivnom predavanju na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga koje je održala dr. sc. Željka Krsnik.

Svi zajedno su nakon toga posjetili Mozgaonicu, gdje su imali priliku igrati kreativne, zabavne i stimulativne igre. Terenska nastava završena je posjetom adrenalinskom parku na Bundeku, gdje su učenici uživali u  interesantnim spravama koje pospješuju motorički razvoj i potiču znatiželju.

Reklama