Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.09.2016. 13:39:49 - CUG Pregrada

Završio još jedan vikend u znaku CUG-a

Prošao je još jedan vikend u znaku CUG-a. Tako su prošlog vikenda građani mogli prisustvovati na dva projekta, izložbi "Vu plavem trnaci", za koju su sredstva ostvarena na natječaju raspisanom od strane Grada Pregrade te na rekreativnoj biciklijadi, za koji su sredstva ostvarena na natječaju raspisanom od strane Krapinsko-zagorske županije.

Otvorenje izložbe održano je u subotu 17. rujna u Gradskoj galeriji gdje su svi okupljeni imali priliku vidjeti fotografije starih kuća, klijeti te poznatih objekata poput crkvi i kapela. Fotografije su ovoga puta bile preslikane na platno čime se postigao još veći efekt prikaza predstavljene tematike. Otvorenje je uveličao i KUD Pregrada pjevajući i svirajući zagorske popevke.

Nedjelja je bila rezervirana za one sportskog duha pa je tako 18. rujna u 16 sati započela 2. rekreativna biciklijada ulicama grada i okolnih sela. Unatoč svim najavama lošeg vremena, vrijeme se nasmiješilo i pokazalo se sunce. Na biciklijadi se okupilo tridesetak sudionika, koji su imali priliku voziti po različitom terenu, ravnim dionicama, makadamu te dionicama niz i uz brijeg, a kako bi se sudionicima olakšalo, na pola puta organizirana je i okrjepa uz piće, voće i zdrave grickalice. 

Reklama