Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

26.07.2017. 08:34:56 - Petra Vdović

Dejan Kolar i Hrvatski malonogometni tim zlatni na DiaEuru 2017

Pregračanin Dejan Kolar sudjelovao je na DiaEuru 2017., europskom prvenstvu u malom nogometu za osobe koje žive s dijabetesom i sa svojim timom osvojio zlatnu medalju.

Na ovogodišnjem DiaEuru, koji se od 16. do 21. srpnja održao u Bukureštu u Rumunjskoj, sudjelovale su ekipe iz 12 europskih zemalja,  a Hrvatski malonogometni tim osoba sa šećernom bolesti, okupljen pod Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga, finalnu je utakmicu igrao protiv Mađarske. Nakon rezultata 5:5, Hrvatska je ipak odnijela pobjedu pogotkom u produžetku.

Prvenstvo se organizira svake godine kontinuirano od 2012. godine, a hrvatski malonogometni tim od početka projekta uvijek je pri samom vrhu. Sa do sad odigranih pet prvenstava, hrvatski su se reprezentativci čak četiri puta vraćali s medaljom oko vrata, a zlato su osvojili po drugi puta.

Hrvatski savez dijabetičarskih udruga dio je globalne zajednice osoba oboljelih od dijabetesa. Savez kao članica Međunarodne dijabetičke federacije sudjeluje na međunarodnim aktivnostima kao jedna od 180 zemalja članica. S obzirom na prirodu liječenja od dijabetesa, fizička aktivnost veoma je važna za kontrolu šećerne bolesti te sve aktivnosti udruge osim edukativnih, obvezno uključuju i neku vrstu tjelesne aktivnosti, kao i stalno podizanje svijesti o njezinoj važnosti.

 

 

Reklama