Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

27.09.2014. 11:17:11 - Petra Vdović

Intervju

Ad Hoc

U sklopu manifestacije "Branje grojzdja" u subotu nam na Trg Gospe Kunagorske dolazi Opća Opasnost. Tom vrlo popularnom glazbenom sastavu predgrupa će biti mladi, friško osnovani rock bend "Ad Hoc" koji čine lokalni dečki Ivan Hlupić, Petar Dumić, Filip Tušek, Robert Šolman i Kristian Halužan. Ambiciozni i puni ideja, dečki već imaju jednu autorsku pjesmu, a četiri nove samo što nisu ugledale svjetlo dana.

1. Za početak, možete nam reći kad ste osnovani i kako ste se okupili?

Robi: Pa nastali smo ove godine, zbog It's only rock'n'rolla. Čuli smo da organizatorima treba jedan kvalitetan i dobar bend te smo se zbog toga okupili.

2. Kako se rodila ideja o nastanku imena "Ad Hoc"?

Ivan: Zapravo spontano. Morali smo u kratkom vremenu smisliti ime, bližio se It's only rock'n'roll. Sjedili smo u jednom kafiću kad je netko uletio unutra i rekao: "Imam ad hoc situaciju." Tada smo odlučili da bi to zapravo bio odličan naziv za naš bend.

3. Kakvu glazbu izvodite?

Ivan: Isprva smo htjeli biti metal bend. To smo bili otprilike dva tjedna, a nakon toga smo se prebacili na rock.

Filip: Najčešće sviramo rock jer smatramo da to najbolje prolazi, ali mislim da ćemo uskoro početi svirati i pop glazbu.

4. Kako se dogovarate oko odabira pjesama?

Kristian: Sve to teče prilično glatko. S obzirom da smo mladi bend, sviramo ono što znamo svirati. Svi smo već svirali u nekom bendu pa mislim da smo nešto i naučili dosad.

Ivan: U budućnosti čak namjeravamo kombinirati ono što znamo s onim što ne znamo.

5. Zasad imate jednu autorsku pjesmu, naziva "Ručna obrada" koju je napisao Ivan. Kako je ta pjesma nastala?

Ivan: Ručna obrada nastala je prije jedanaest godina, nakon jednog izlaska u Krapinu s mojim dragim prijateljima Matijom Palčecom i Kristijanom Halužanom. U Krapini je bila jedna mlada dama pred kojom se jedan gospodin osramotio kao budala, nakon čega mu je drugi gospodin rekao: "Kaj bu večeras opet ručna obrada?" Na putu kući, sinuo mi je tekst i nastala je ova zanimljiva pjesma.

6. Spremate li nove pjesme?

Ivan: Da, u pripremi su već četiri pjesme koje sam napisao, samo čekamo kad će se pojaviti kakva mogućnost da ih snimimo i objavimo. Primamo donacije za studio. Sponzori su dobrodošli, sponzoruše malo manje.

Kristian: Ovim tempom, mislim da će pjesme biti gotove do 2025. Najranije.

7. Uskoro planirate snimiti video spot za pjesmu "Ručna obrada". Možete li nam otkriti neke detalje iz spota?

Filip: Spot će biti eksplicitnog sadržaja, samo za one starije od osamnaest godina, prikazivat će se u kasno večernjem terminu. Sam naziv pjesme vam sve govori.

Robi: Gle, ako se Karanfili i Nives Celzijus mogu prikazivati u pola bijelog dana, moći će se i naša Ručna obrada navečer.

8. Kad smo kod Nives Celzijus, što mislite o sadašnjem stanju na hrvatskoj glazbenoj sceni?

Petar: Žalosno, zbilja žalosno. Nemam druge riječi. Nema više kvalitetne muzike.

Filip: Nakon što mi izdamo album, popravit će se slika. A dotad ćemo morati još malo trpjeti.

9. Znači, imate velike planove za budućnost?

Robi: Ma, nemamo. Bilo bi dobro da ostvarimo sve što imamo zacrtano,ali zasad nam je u planu svirati, svirati i samo svirati.

10. Na ovogodišnjem "Branju grojzdja" predgrupa ste Općoj Opasnosti. Što očekujete od subote?

Kristian: Očekujemo puno ljudi, dobru svirku i da nas netko počasti pijačom.

Petar: Veselimo se suboti. Počašćeni smo što smo predgrupa takvom bendu koji je popularan u cijeloj Hrvatskoj među svim generacijama.

 

Arhiva kolumni

Reklama