Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

11.11.2017. 11:43:43 - Jelena Kušar

INTERVJU S POTPREDSJEDNIKOM FORUMA MLADIH SDP-a HRVATSKE

"U hrvatskoj politici nedostaje mladih i buntovnih ljudi"

Hrvoje Novak jedna je od mladih nada Pregrade. Naime, kao potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske te članstvom u Savjetu mladih Grada Pregrade zalaže se za boljitak našega mjesta. Kako kaže, aktivizam je bitan jer samo tako možemo ostvariti ono što doista želimo.

Samo jedna od ideja bila je da se jednu od pregradskih lokacija preimenuje u Trg mladih. Više o samoj inicijativi objasnio je u videu.

Također, zajedno sa Savjetom mladih Grada Pregrade, predložio je nadopunu Regionalnog programa za mlade Krapinsko-zagorske županije od 2017. do 2020. godine. Riječ je o projektu čiji je cilj donošenje novog strateškog dokumenta sa smjernicama za unapređenje svekolikog položaja mlade populacije u dobi od 15 do 30 godina na području Krapinsko-zagorske županije i njihovo aktivno uključivanje u procese donošenja odluka usmjerenima mladima, ali i zajednici u cjelini.

Dok je Pregrada idealno mjesto za stariju populaciju, mladima nedostaje sadržaja za ispunjenje svih njihovih potencijala. Hrvoje smatra kako je jedan od velikih problema loša prometna povezanost, nedostatak sadržaja za mlade, no i njihova nezainteresiranost za određene sadržaje koji već postoje u Pregradi.

Naime, već samim učlanjenjem u Forum mladih SDP-a Pregrade, Hrvoje je prepoznat kao mlada, ambiciozna i kvalitetna osoba te je iste godine, 2010., izabran za potpredsjednika. Ubrzo, 2012. godine, zauzima poziciju i predsjednika gradskog Foruma. Hrvojeve ideje, angažman i entuzijazam prepoznat je i na županijskoj razini te je 2015. - 2017. obnašao funkciju potpredsjednika Foruma mladih SDP-a na regionalnoj razini. Tako nije ni čudno da je Pregrada 2017. godine imala najaktivniju organizaciju u županiji, a Hrvoje je izabran potpredsjednikom Foruma mladih SDP-a Hrvatske.  Iako je u politici samo devet godina, postigao je doista puno. Stoga se i osvrnuo na političku situaciju u zemlji te istaknuo kako bi nam dobro došlo "mlado pojačanje".

Dok su svi prijedlozi za nadopune Regionalnog programa mladih Krapinsko-zagorske županije prihvaćeni, službeni rezultati imenovanja Trga mladih još se uvijek očekuju. Do tada možemo uživati u skorašnjim jesensko – zimskim događajima koje je za stanovnike Pregrade i okolice pripremio Forum mladih SDP-a Pregrade. Tako nas u prosincu očekuje već 6. tradicionalna akcija "Božić za sve", koja će trajati od 2.12. pa sve do 23.12., a završit će koncertom.

 

Arhiva kolumni

Reklama