Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

22.09.2009. 18:06:20 - Tanja Očko

Frajer mi je pobegnul!!!

Iako naslov ove priče ime humorističan prizvuk, ostatak slijedi u potpuno drugačijem tonu.

Naime, svi smo svjesni opće činjenice da kad stigne rujan, aktivnosti u goricama naglo eruptiraju. Svi kreću u berbu. Tako je bilo i ove subote.

Popularno zvana Gora bila je centar svijeta i zbivanja. Takva se gužva tamo rijetko viđa. Onaj tko se otpremio sjesti u auto i otići kleti ili u vinograd (ili se vratiti s tih mjesta), morao je u svakom trenu biti spreman stati na kočnice i dobro razmisliti o svom sljedećem potezu. U većini je slučajeva jedino pametno rješenje vraćati se do prvog proširenja ceste (jer, prema svim zakonima prirode, srest ćete se s nekim na najvećoj uzbrdici taman na najužem dijelu ceste). No, sve se da riješiti kada su ljudi razumni, za razliku od mog osobnog iskustva. I ja sam krenula u gorice, i nakon kaj sam se već tri puta vraćala u rikverc da bi propustila aute iz suprotnog smjera, u četvrtom sam pokušaju uspona naletjela na traktor sumnjivog porijekla i izgleda (koji je na vrhuncu sezone branja grojzdja vozil drva!?). Da ne duljim sa opisom samog incidenta (koji je uredno ovjekovječen u službenom policijskom zapisniku), reći ću samo da su gospon šofer ostavili jak utisak na mene (a njegov traktor na moj auto), prije nego je dal petama vjetra, ostavljajući me još nesvjesnu cijelog odigranog čina. Kad sam se malo pribrala i vidjela da je auto u voznom stanju, krenula sam na policiju gdje sam provela cijelo popodne i gdje su mi fino objasnili kako gospon šofer nemaju vozački niti registriran traktor pa samim time niti osiguranje.

Ne znam koliko mi sad ima smisla da kukam i da se jadam (Vama, cijenjenim čitateljima) na svoju zlu sudbinu i sve kaj me čeka (natezanje s osiguranjem, sud, popravak auta, a da ne spominjem trud koji ću morati uložiti u dokazivanje svoje nevinosti mojoj mami); u biti mi to nije niti cilj. Poanta priče je da odašalje poruku da PAZITE! Na žalost, nije dovoljno da ste samo vi savjestan vozač, bitni su postupci svih sudionika. No, ako i kada se nešto desi, nemojte bježati jer se stvari tek onda zakompliciraju.

Arhiva kolumni

Reklama