Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

06.10.2009. 22:44:47 - Tanja Očko

The Cult

Iako je prošlo već par dana od samog koncerta, ja sam još uvijek pod dojmom fenomenalne atmosfere i fantastične glazbe koju su nam priredili ti vrhunski glazbenici.

Naime, 30.9. u maloj dvorani Doma sportova legende rocka održali su koncert u sklopu turneje "Love-live" i mogu reći da su rasturili. Premda kritike nekih fanatika negativno ocjenjuju  ugođenost  razglasa, vokalnu izvedbu frontmena te nedostatak interakcije s publikom, moja želja za psihodeličnom hard rock svirkom u potpunosti je ispunjena. Nerealno je očekivati da će biti ispunjeni zahtjevi i očekivanja svakog pojedinca (svatko doživljava stvari na svoj osoban i sebi svojstven način), no iskrena energija nabijena emocijama koja je te večeri kružila dvoranom govori sve.

Sve je počelo sa predgrupom  HARD TIME na čelu sa Goranom Penava-Pištom, koji su nas počastili sa žestokim rock´n´rollom kao užarenom uvertirom, što se pokazalo sa kao dobar adut za zagrijavanje mase željne adrenalina.

Željno iščekivani The Culti stupili su na pozornicu u pola 10 predvođeni vokalom Ian Astburyem (istina, već pomalo istrošen, no to je faktor godina). Ostatak benda činili su gitarist Billy Duffy, basist Chris Wyse, bubnjar John Tempesta(koji se ponosi svojim hrvatskim korijenima) te ritam gitara Mike Dimkich.

Prvi dio koncerta bio je posvećen njihovom kultnom albumu "Love" iz 1985. (prozvanim  najboljim, a prema statistikama i najprodavaniji), koji im je donio jake hitove kao što su Nirvana, Rain, She Sells Sanctuary, Revolution, Love... Iako sam taj album sadrži i neke slabije pjesme, nostalgična publika je euforično proživljavala svaku od njih. Koncert je nastavljen u još dinamičnijem i žešćem tempu hitom "Wild Flower"  te ostalim uspješnicama kao što su Dirty Little Rockstar, Fire Woman... Za sam kraj počastili su nas sa Love Removal  Machine.  Iako su nedolaskom na bis nakon samo sat i pol svirke zaradili ogroman minus, ja sam ipak otišla kući sa slatkim okusom zadovoljstva i ispunjenja.

Bilo kako bilo, u ovo vrijeme kada je svaki istinski obožavatelj gladan i žedan dobrog rock koncerta, ja sam prezadovoljna i zahvalna što su Culti izabrali baš Zagreb (uz velegrade kao što su London, Amsterdam, Pariz...) i priredili nam više nego odličnu zabavu.

I još jedna preporuka: ZZ Top, 16.10., Ljubljana.

Arhiva kolumni

Reklama