Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.09.2016. 13:29:36 - Grad Pregrada

40 godina NK Pregrada

NK Pregrada proslavio je svoju okruglu obljetnicu, 40 godina osnivanja kluba. Od davne 1947. godine nogomet se u Pregradi igra kao jedna od sekcija u sklopu Fiskulturalnog društva Kuna-gora, a od 1954. pod imenom NK Rudar klub se natječe do 1963. godine kada dolazi do prekida aktivnosti. Na inicijativu bivših igrača NK Rudara i tadašnje mjesne zajednice Pregrada 1976. godine dolazi do procvata nogometa.

Tada se osniva nogometni klub Pregrada, kojem je prvi predsjednik bio gospodin Stjepan Tuđina, a prvi tajnik gospodin Ivica Leskovar, koji danas nažalost više nisu s nama. U to vrijeme nije postojalo nogometno igralište u Pregradi pa su igrači NK Pregrade nastupali na terenima NK Straže i NK Steklara u Rogatcu. Svoju prvu utakmicu NK Pregrada odigrao je protiv Milengrada u Rogatecu pod vodstvom trenera Bože Vešligaja. Tada je NK Pregrada nastupio u sastavu: Ivan Krog, Zvonko Tepeš, Oliver Kapac, Davor Knok, Marijan Kanjuh, Branko Apostolovski, Franjo Gorup, Branko Rašković, Mario Marković, Bruno Horvat, Vlado Horvat, Zvonko Krsnik, Vladimir Vešligaj, Dragutin Ilijaš, Ivan Kolar, Milan Burić, a nažalost s nama više nisu Krešo Knok, Davor Šutina i Željko Leskovar.

Od 1978. godine igrači NK Pregrade u zeleno bijelim dresovima igraju utakmice na svom terenu. NK Pregrada se od 1976. natječe u II. i I. županijskoj ligi, a najsvjetljiji trenuci bili su 90-ih godina kada kao prvak I. županijske lige nastupa u III. HNL a zatim i u IV. HNL. Reorganizacijom IV. HNL klub se vraća u I. ŽNL gdje se i danas natječe.

U znak zahvalnosti igračima koji su u natjecateljskoj sezoni 1976/1977. godine nastupili za NK Pregrada, klub je pripremio zahvalnice koje im je prikladno podijelio gradonačelnik Marko Vešligaj, zajedno s predsjednikom NS Krapinsko-zagorske županije, Stjepanom Merkašem, ujedno i članom IO HNS.

Reklama