Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

28.04.2023. 08:00:00

Razumijevanje demokracije - druga radionica u okviru projekta "Mladi u akciji"

U okviru projekta "Mladi u akciji" koji provodi Pregrada.info s partnericama Srednjom školom Pregrada i Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, održana je druga aktivnost. Projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije.  

Na radionici predstavljene su institucije Europske unije i Republike Hrvatske. Korištenjem raznih metoda, sudionici su imali priliku dublje razumjeti strukture Europske unije, lokalne samouprave te osnažiti znanje o porezima i financijskim pojmovima. Radionica je započela diskusijom o dobrim i lošim stranama Europske unije, koju su sudionici proučavali kroz grupni rad. Tijekom radionice korištena je "World cafe" metoda gdje su sudionici imali priliku bolje upoznati poslove i ovlasti različitih institucija unutar EU, poput Europskog parlamenta, Europske komisije, Vijeća Europe i Europskog suda ljudskih prava.

Također, održani su razgovori s mladim donositeljima odluka, koji su predstavljali gradsko vijeće i županijsku skupštinu Krapinsko-zagorske županije. Sudionici su dobili uvid u razloge zbog kojih su se mladi uključili u politiku, suočavali s problemima i načinima kako mogu utjecati na donošenje odluka. 

Reklama