Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.02.2023. 19:43:36 - Dukat

Zahvaljujući rekordnom broju pristiglih crteža Dukat kreće u novi val pošumljavanja

Čak 11.000 sadnica posadit će Dukat u suradnji s Hrvatskim šumama kao rezultat 11. likovnog natječaja "VOLIM MLIJEKO!" na koji je pristiglo više od 10.000 radova. Autori dvaju nagrađenih radova su učenica i predškolac iz Zagorja.

Jedanaesti u nizu kreativni likovni natječaj Dukata "VOLIM MLIJEKO!" završio je izborom šest pobjedničkih radova na temu "Šuma i ja, prijatelja dva". Dukatov najdugovječniji likovni ekoprojekt rekordan je po broju pristiglih radova – na njega je prijavljeno više od 10.000 likovnih uprizorenja prijateljstva sa šumom i šumskim svijetom.

 U natječaju su sudjelovali učenici nižih razreda iz čak 425 osnovnih škola, a prvi su se put uključili i predškolci, polaznici 219 vrtića širom Hrvatske.

Neovisni stručni žiri 11. likovnog natječaja "VOLIM MLIJEKO!" izabrao je ukupno pet najboljih radova, a među njima se nalaze i onaj Leone Gabud, učenice 3. b Osnovne škole Marija Bistrica te crtež predškolca Erika Burića, polaznika Dječjeg vrtića "Naša radost" Pregrada.

Erik Burić, DV "Naša radost" Pregrada

Drugu godinu zaredom svog favorita birala je i publika glasujući na Facebook stranici Dukata, a najboljim je ocijenila rad Eve Bednjačić, učenice 2. d razreda IV. osnovne škole Bjelovar.

"Zaključno s ovim, jedanaestim izdanjem u našem je natječaju dosad sudjelovalo više od 52 tisuće učenika i predškolaca iz škola i vrtića iz svih dijelova Hrvatske. Raduje nas što smo povezivanjem natječaja s pošumljavanjem potaknuli još veći interes djece i učitelja za uključivanjem, a posebno jer smo premašili lanjske brojke: kako broja sudionika tako i broja prijavljenih škola i vrtića pa ćemo ove godine posaditi još veću šumu", istaknula je ovom prilikom Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Po uzoru na prethodnu godinu, Dukat i ovo izdanje natječaja "VOLIM MLIJEKO!" povezuje s inicijativom pošumljavanja. Naime, nakon što su Dukatovi volonteri u suradnji s Hrvatskim šumama, upravo zahvaljujući crtežima pristiglima na prošlogodišnji natječaj, zasadili 10.000 sadnica stabala, i ove će godine dati svoj doprinos obnovi zelenih pluća naše zemlje. S obzirom na rekordan broj pristiglih radova, hrvatske šume pomladit će sadnjom čak 11.000 novih sadnica čime nastavljaju s provedbom najvećeg pojedinačnog korporativnog projekta pošumljavanja u zemlji.

Uz dugogodišnje partnerstvo s Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i pokroviteljstvo Ministarstava znanosti i obrazovanja, projekt drugu godinu zaredom podržavaju i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatske šume.

Čestitke Eriku i njegovoj mentorici, odgojiteljici Kristini Špiljak!

 

 

Reklama