Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

22.12.2023. 19:42:32

Završna konferecnija - "Mladi u akciji"

U Centru za mlade Krapinsko-zagorske županije 22. prosinca 2023. održana je završna konferencija u okviru projekta "Mladi u akciji" koji financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Opći cilj projekta bio je mladima ukazati na demokratske procese koji se odvijaju u njihovoj lokalnoj zajednici, na njima najbližoj i najrazumljivijoj razini, te im približiti metode neformalne participacije kroz provedbu zagovaračkih akcija. U dosadašnjem radu s mladima uočena je potreba i želja mladih za stjecanjem takvog znanja koje će im pružiti uvid u funkcioniranje demokratskih procesa, ali i mogućnost praktičnog djelovanja u zajednici, ne samo članstvom u različitim organizacijama, političkim strankama i njihovim pomladcima, nego i samostalnog. Kako bismo to ostvarili projekt je proveden u partnerstvu sa Srednjom školom Pregrada i Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla.

U okviru projekta ojačana je suradnja donositelja odluka i mladih, a kroz same aktivnosti aktivno su sudjelovali članovi/članice gradskog vijeća Pregrade i županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije zajedno s članicama i članovima lokalnih i županijskog savjeta mladih te predstavnici organizacija civilnog društva. 

Završna konferencija bila je prilika da mladi koji su sudjelovali u projektu iznesu svoja iskustva kao i da upoznaju druge mlade s aktivnostima koje su se odvijale tijekom projekta. Svakako najzanimljivija aktivnost je provedba zagovaračke akcije, odnosno prosvjeda za klimu.

Na završnoj konferenciji sudjelovali su gradonačelnik Pregrade, Marko Vešligaj, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, mladi koji pohađaju srednje škole u Zaboku te ostali zainteresirani građani i građanke.

Reklama