Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

29.12.2015. 14:00:10 - Petra Vdović

Božićno-novogodišnjim koncertom završio "Božić u Pregradi"

U prepunoj dvorani Osnovne škole Janka Leskovara prošlu je nedjelju u svečanom blagdanskom ozračju održan božićno-novogodišnji koncert "Kak negda dotekni mi dušu" u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Pregrada. Na koncertu su nastupili brojni izvođači, koji su u svim vidovima glazbenog stvaralaštva zabavljali mnogobrojne Pregračane.

Dvosatni koncert otvorile su članice KUD-a Lucija Belošević i Slavica Grilec hrvatskom božićnom pučkom popijevkom "Dobra večer, dobri ljudi" te su na taj način, u ime cijelog KUD-a, poželjele dobrodošlicu svim posjetiteljima. Nakon njih, pjesmama "Dođi, dođi Božiću" i "Zvončići" dalje u koncert uveli su nas najmlađi stanovnici Pregrade, dječji vrtić "Naša radost", koji su također u predvorju dvorane prodavali svoje božićne rukotvorine.

Osim njih, na koncertu su nastupili i učenici Osnovne škole Janka Leskovara, Glazbena škola Pregrada, kao i skupina "Glazbeni gheto" Srednje škole Pregrada s izvanrednim Goranom Gregorinom. Ženski vokalni sastav KUD-a svojom nas je nježnom izvedbom Detourove pjesme "Snijeg" podsjetio na bijeli Božić kakav dugo nismo doživjeli, a Ӧlena Ciglenjak i Lucija Belošević, uz pratnju tamburaške sekcije, ponovno su nam dotaknule srca pjesmom "Dotekni", s kojom je KUD ove jeseni nastupio na zagorskom festivalu "Krijesnica". Milko Peer razveselio je publiku otpjevavši pjesme "Kaj je život bez pajdaša" i "Sretan Božić, Hrvati", a zapjevale su i članice ženskog zbora KUD-a. Limena glazba Pregrade pod vodstvom Krunoslava Zvera pokazala je da grupa Queen odlično zvuči i na limenim puhačkim glazbalima, a imali smo priliku čuti dva vrhunska harmonikaša, Darija Bata i Darija Tuđinu.

Osim glazbenih brojeva, koncert su upotpunile plesačice plesnog studija DIV te folklorna sekcija KUD-a, prikazavši kako se nekad pralo rublje, u koreografiji koju potpisuje Mladen Filipec. Također, na koncertu su prisustvovali gosti iz Selnice ob Dravi, čiji nas je Mešani pevski zbor sveta Marjeta počastio izvedbom nekoliko tradicionalnih božićnih pjesama.

Ovim koncertom završila je manifestacija Božić u Pregradi koja je obuhvatila mnogo različitih zanimljivih sadržaja za djecu i odrasle.

Reklama