Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

05.09.2017. 14:52:40 - Dječje gradsko vijeće

Dječje gradsko vijeće osvježilo sprave u Kunaparku i postavilo znakove dobrog ponašanja

Prošli četvrtak, 31. kolovoza realiziran je dio projekta Dječjeg gradskog vijeća Grada Pregrade "Zeleni se, zeleni, naš park". Članovi Dječjeg gradskog vijeća, uz pomoć svoje voditeljice, učiteljice Jasne Vnuk, djelatnika Niskogradnje i zamjenice gradonačelnika Gordane Križanec Ružić, uredili su Kunapark postavljanjem znakova i poruka kojima se apelira na odgovorno ponašanje djece, mladih i odraslih u parku.

Uz njih su postavljene dvije nove kante za smeće s pepeljarama kako pušači ne bi bacali opuške u travu, a osvježene su i sprave veselim i šarenim bojama kako bi se u parku svi posjetitelji osjećali još ljepše i ugodnije. Znakove su osmislili učenici razredne nastave na izvannastavnoj aktivnosti pod vodstvom učiteljice Valerije Bešenski, a poticajne poruke Dječji vijećnici.

Projekt  Dječjeg gradskog vijeća "Zeleni se, zeleni, naš park" vezan je uz globalni UN-ov Program 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Jedan od tih ciljeva je i Održivi gradovi i održive zajednice, čiji je dio ovaj projekt.

Drugi dio projekta je nabava i postavljanje kanti za otpad kućnih ljubimaca uz stazu oko škole i uz park. Obzirom da se radi o velikom trošku, za ovaj dio akcije planiraju se tražiti donacije i prijaviti se na natječaj.

 Reklama