Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

17.10.2017. 12:27:21 - Grad Pregrada

Grad Pregrada predstavio se na 11. Susretu gradova i općina prijatelja djece

Prošlu je subotu, 14. listopada, u Stubičkim Toplicama održan 11. Susret gradova i općina – prijatelja djece. Na Susretu su sudjelovale delegacije iz 22 grada i općina prijatelja djece, među kojima i Grad Pregrada.

Pregradsku delegaciju činile su članice Dječjeg Gradskog vijeća Kjara Matkun i Ela Leskovar, učenica Osnovne škole Janka Leskovara Ivona Aleksić, učiteljica razredne nastave i prirode Nikolina Ljubić i ravnateljica Dječjeg vrtića "Naša radost" Pregrada Gordana Krizmanić. Na svome štandu  one su predstavile grad izlaganjem suvenira, cvijeća od krep papira koje su izradila djeca osnovne škole i vrtića, keramičkih posuda, slikovnice "U našem gradu" koja sadrži ilustracije grada izrađene od strane djece iz vrtića, monografije Pregrade i dr.

Tema ovogodišnjeg Susreta bila je "Tradicija i poduzetništvo" pa su tako održane radionice lončarstva, izrade licitarskih proizvoda, vezenja, oslikavanja drvenih igračaka i streličarstva za djecu. Za odrasle koordinatore predavanje na temu poduzetništva održala je Vesna Marović, viša savjetnica za učeničko poduzetništvo, dok su primjere iz prakse tradicije i poduzetništva domaćina prikazali Brigitte Gmaz, Monika Barić i Maja Štefanec Herak. Sudionici iz Koprivnice, Karlovca i Splita predstavili su primjere dobre prakse iz rada s djecom na području tradicije i poduzetništva.

Susret je održan u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Koordinacijskog odbora akcije "Općine Stubičke Toplice – prijatelj djece" i Društva Naša djeca Stubičke Toplice, a u sklopu susreta organiziran je i posjet Dvorcu Oršić te Gupčevoj lipi.

Reklama