Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

27.02.2018. 07:28:46 - Petra Vdović

Hitna služba u Pregradi bogatija za medicinsku opremu u vrijednosti od 70 tisuća kuna

Tvrtke Vetropack Straža, Omco Croatia, Stražaplastika, BDF Servis te GP Špiljak, sve iz Huma na Sutli, nabavile su medicinsku opremu za potrebe Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u Pregradi. Oprema, koju čine mehanički transportni respirator i dječji reanimacijski kofer, vrijedna je 70 tisuća kuna i neophodna je u radu tima T1. U prostoru hitne službe u Domu zdravlja u Pregradi opremu su jučer predstavnici spomenutih tvrtki uručili ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimiru Božiću.

"Zahvaljujem humskim gospodarstvenicima na ovoj vrijednoj donaciji, kojom su pokazali društvenu odgovornost u svome poslovanju te brigu, ne samo o svojim zaposlenicima, već i o cijeloj zajednici", rekao je ravnatelj Zavoda te istaknuo kako je riječ o opremi koja pomiče granice i koja je prijeko potrebna za kvalitetnu zaštitu pacijenata.

Okupljenima se u ime humskog bratstva obratio Darko Ranogajec, direktor tvrtke OMCO, koji je naglasio da je ovo područje najjače industrijsko središte Krapinsko-zagorske županije te svakodnevno vrebaju veliki izvori opasnosti pa se nabavom ovog uređaja pruža veća šansa zbrinjavanja pacijenata. Svojim donatorima, Zavod za hitnu medicinu KZŽ uručio je zahvalnice, a potom je potpisan i Ugovor o donaciji.

Događanju je prisustvovala zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je izrazila zahvalnost u ime Krapinsko-zagorske županije. Zamjenica župana također je istaknula kako je besprijekorno funkcioniranje hitne službe u svih osam punktova izrazito važno te dodala da županija u ovoj godini u hitnu medicinsku pomoć ulaže 2,5 milijuna kuna vlastitih sredstava, kao i 2,1 milijuna decentraliziranih sredstava kojima prati rad ustanove, kako bi svi stanovnici imali jednaku dostupnost hitne medicinske službe.

U ime Grada Pregrade, ali i svih građana, zahvalu na donaciji izrazila je zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić, uz nadu da će čim manje građana imati potrebu za nabavljenom opremom.

 

Reklama