Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

25.09.2018. 09:09:03 - zagorje.com

Humane zvijezde Hrvatske i veterani NK Pregrada za Daniela Plašća

Foto: zagorje.com

U četvrtak, 27. rujna ekipa Humane zvijezde Hrvatske i veterani NK Pregrada odigrat će humanitarnu nogometnu utakmicu za Daniela Plašća. Utakmica između ekipe Humane zvijezde Hrvatske i veterana NK Pregrada bit će odigrana na velikom nogometnom igralištu (NK Pregrada), u četvrtak, 27. rujna 2018. godine, s početkom u 16,30 sati. Cijena ulaznice je 20,00 kuna.

Za ekipu Humane zvijezde Hrvatske nastupit će: Goran Vlaović (kapetan), Zlatko Dalić, Dražen Ladić, Branko Strupar, Dario Šimić, Zlatko Mateša (predsjednik HOO), Boris Živković, Vjeko Škrinjar, Darko Čordaš, Srđan Lakić, Miroslav Žitnjak, Zoran Zekić, Andrej Panadić, Ivica Kulešević, Slaven Knezović, Amir Kazić Leo, Marko Šivak (HRT), Milan Stjelja (NOVA TV). Ekipi veterana NK Pregrada pridružit će se župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i saborski zastupnik, ujedno i gradonačelnik Pregrade, Marko Vešligaj.

Podsjetimo, Daniel je učenik Srednje škole Bedekovčina, koji je nakon što je 2015. godine doživio nesreću, povrijedio leđnu moždinu te ostao nepokretan. Njegovi roditelji i prijatelji organizirali su nekoliko različitih akcija za kupnju spomenutog robotskog odijela, koje je izrazito skupo, a aktivnu podršku, uz financijsku, dala je i Krapinsko – zagorska županija.

Zahvaljujući svesrdnoj podršci javnosti, ali i ogromnog truda njegove obitelji, Daniel je krajem lipnja ove godine ponovno stao na vlastite noge, jer je sa tvrtkom koja proizvodi robotska odijela, dogovoren najam. S obzirom da to nije dugoročno rješenje, potrebno je do kraja zatvoriti financijsku konstrukciju, kako bi obitelj mogla otkupiti robotsko odijelo u cijelosti.

Osjećaj je odličan. Konačno opet gledam ljude u oči. - Ovdje sam tjedan dana i još ću biti. Vježbam s timom fizioterapeuta i još ću neko vrijeme biti tu - rekao je Daniel nakon što je napravio svoje prve korake u odijelu. Njegov otac, Stjepan Plašć objasnio je kako se kupovina odijela planira za iduću godinu.

- Cijena odijela je 98 tisuća eura. Mi imamo 2/3 sredstava i sada imamo odijelo unajmljeno. Daniel je odlično reagirao i super mu ide privikavanje - istaknuo je g. Plašć, uz zahvalu svima koji su pomogli dosad.

Ponos zbog činjenice da Daniel konačno koristi odijelo nije krio ni župan Željko Kolar.

- Super Daniel. Tako ja zovem našeg Daniela. On je imao ogromnu volju i veliku podršku svojih roditelja, a na nama nije preostalo ništa drugo nego da podržimo tu akciju. Zadovoljni ćemo biti kada skupimo sve novce i kada odijelo bude Danielovo vlasništvo. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti - rekao je župan Kolar.

Članak je preuzet sa zagorje.com.

Reklama