Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.04.2014. 15:13:40 - Slavica Vidaček

Ivan Pogačić osvojio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu

Foto: Dalibor Grilec

U sklopu 54. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u u KZŽ održana je 12.013.travnja 2014. godine  u Termama Tuhelj 19. Smotra dramskih družina KZŽ.

Na Smotri su nastupile slijedeće družine:  ADK Sveti Križ Začretje, Kazalište "Osmijeh" Krapinske Toplice, KUD "Naša lipa" Tuhelj, Dramska udruga "Kaj" iz Grdenca, AKUD "Žensko kazalište"  Gornje Jesenje i KUD "Pregrada".

Selektor Smotre je bio glumac i redovni profesor na akademiji Joško Ševo. Nakon izvedenih svih predstava prof.  Joško Ševo je istaknuo da na ovoj Smotri nije bilo loših predstava te da je ostvareno mnogo dobrih uloga. Na žalost, po propozicijama, samo jedna predstava  može biti najbolja, a i broj nagrada za glumačka ostvarenja je ograničen tako da su u ocjenjivanju, za najbolje, presudile sitnice. Najboljom predstavom, koja će predstavljati KZŽ 54. Festivalu HKA, proglašena je predstava "Tko pjeva zlo ne misli" u izvedbi Naše lipe iz Tuhlja.  Nagrađen je tekst Štefice Fanjek kojeg je izvodilo predstavu "Više sreće drugi put".

Dramska sekcija KUD-a Pregrada izvela je predstavu "Ah, te žene!"  koja se našla u najužem krugu za izbor najbolje, ali presudile su sitnice. Od glumačkih nagrada našem glumcu Ivanu Pogačiću pripala je nagrada za najbolju mušku glavnu ulogu.

Uz Ivana Pogačića u predstavi su glumili: Nikolina Brezak, Karolina Hostić, Mirjana Kušar, Danijela Barić, Abram Brkić, Ernest Špiljak, Roberta Štubler, Darija Grofelnik, Lora Gradiški i Tanja Mikša.

Predstavu "Ah, te žene!" će naši sugrađani moći vidjeti 27.04.2014. u gradskoj vijećnici u 19 sati.

Reklama