Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

10.04.2019. 08:26:14 - Grad Pregrada

Izađi na izbore i izaberi najbolji projekt za mlade u Pregradi

Predstavljamo projekte mladih nastale u okviru projekta "Uzmi pare i napravi nešto za mlade: participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici" koji provodi Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor i gradovima Pregradom, Klanjcem i Zabokom, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

"Chillout kutak" - Život je puno jednostavniji kad se opustimo. Upravo će to pružati projekt "Chillout kutak" koji predstavlja inovaciju u Pregradi za sve mlade i one koji se tako osjećaju. Radi se o chillout kutku koji će biti na raspolaganju za opuštanje uz dobro štivo ili druženje s prijateljima, a projekt obuhvaća i ljetno kino na otvorenom, što dosad nismo imali u Pregradi. Chillout kutak u ljetnom periodu biti će smješten u prirodi, dok će zimi biti premješten u "kutak" pregradskih ustanova. Kroz projekt želimo napraviti novu aktivnost za mlade koja će ih potaknuti da se druže, zadrže u Pregradi i borave u prirodi, ali i osvijestiti važnost čitanja knjige ili opuštanja uz dobar film. Biramo ono što je dostupno i korisno svakom građaninu Grada Pregrade tijekom čitave godine.

"Street GIG" - alternativni koncert u žarištu tradicionalne manifestacije 'Branje grojzdja Pregrada' postaje neizostavan dio manifestacije. Kroz dosadašnjih 8 izdanja postali smo nezaobilazni događaj mnogih posjetitelja manifestacije. Uz sredstva dobivena od projekta "Uzmi pare i napravi nešto za mlade" na 9. Street GIG doveli bismo, uz lokalne bendove, afirmirane glazbenike s hrvatske scene. I čokoladne napolitanke. Podrži lokalne alternativce i sve ljude željne dobre glazbe. Podrži Street GIG v. 9!

"Zlatni gemišt" zamišljen je kao trek u sklopu manifestacije Branje grojzdja kao događaj koji bi upotpunio cijelu manifestaciju. "Zlatni gemišt trek" namijenjen je svima vedrog duha, a spaja zdravlje, rekreaciju i ekologiju. Kako? Dok "trekirate" korz pregradske vinograde i brežuljke, poboljšavate svoju kondiciju i zdravlje, a usput bi se održavalo zdravlje naše prirode te bi svaki "treker/ica" imao uz sebe vreće za smeće i opremu za skupljanje otpada koje nađe na ruti

Ako imaš između 15 i 30 godina, prebivalište ili boravište na području grada Pregrade i želiš pozitivnu promjenu u Pregradi, izađi na izbore 14. travnja od 15 do 20 sati u Gradskoj vijećnici, Josipa Karla Tuškana 2 i izaberi projekt koji želiš da se realizira.

 

Reklama