Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.09.2016. 08:07:09 - KUD Pregrada

KUD Pregrada nastupio na "100% Zagorsko" i u emisiji "Pjesmom te zovem"

Foto: www.kzz.hr

KUD Pregrada već nekoliko godina sudjeluje u kulturno-umjetničkom dijelu manifestacije 100% Zagorsko pa je tako i ove godine nastupio na manifestaciji koja se prošlog vikenda održala u Zagrebu. Uz bogatu gastronomsku ponudu te informacije o zagorskim manifestacijama i mjestima gdje ljubitelji kontinentalnog turizma mogu uživati u ljepotama zagorskog kraja, kulturno umjetnički program budi veliko zanimanje, ne samo posjetitelja manifestacije, već i slučajnih prolaznika. Tamburaši, solisti i vokalni sastav KUD-a, kao i svaki put dosad, okupili su mnoštvo prisutnih koji su s njima zapjevali, a poneki i zaplesali. Među publikom je bilo i izletnika iz Japana koji su iskoristili priliku da naprave koju fotografiju s članovima KUD-a, fotografiraju izvođače, snime izvedbu, ali i da zaplešu uz naše kajkavsjke skladbe. Naravno , tu im je dobro došla i pomoć članova i članica Ansambla Zabok koji su čekali svoj red za nastup.

Nakon završenog nastup, KUD Pregrada požurio je prema studiju TV Jabuke gdje su nastupali u emisiji "Pjesmom te zovem". To je drugi puta da su pozvani u navedenu emisiju, ali neki od članova sudjelovali su po prvi puta. "Dragi voditelji  svojom su ležernošću razbili našu tremu te vjerujemo da smo u dobrom svjetlu uspjeli predstaviti našu Pregradu, naš zagorski kraj, ali i svoj KUD", istaknula je predsjednica KUD-a Pregrada Slavica Vidaček.

Tamburaši pod vodstvom Franje Kaučića, solistica Lucija Belošević, solist Vlado Zorko te članice vokalnog sastava (Marina Jazbec, Katarina Gregorin, Marija Golubić te Ivona Pavlinec pod vodstvom Lucije Belošević) svojim izvedbama razveselili su gledatelje koji su ih nagradili prekrasnim komentarima. Posebna pažnja posvećena je i lokalnoj manifestaciji "Branje grojzdja 2016.", koju  je u emisiji predstavila Karolina Hostić.

Reklama