Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

19.04.2019. 08:34:11 - Grad Pregrada

KUD-u Pregrada nagrade za najbolju glavnu i sporednu mušku ulogu na 24. Smotri kazališnih amatera

U Multimedijalnom centru u Zaboku prošlu je nedjelju 14. travnja 2019. održana 24. Smotra kazališnih amatera Krapinsko-zagorske županije na kojoj je sudjelovala i dramska sekcija KUD-a Pregrada, a Pregračani Zdravko Halamić i Hrvoje Bolfek osvojili su nagrade za najbolju glavnu i sporednu mušku ulogu.

KUD Pregrada nastupio je s predstavom Škrtec, a osim njih, sudjelovali su Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje s predstavom "Hudi Beteg", Dramska sekcija KUD-a Lobor s predstavom "Andrea i četiri komada", Dramska sekcija ŠKD sv. Petar Brezno s predstavom "Od gostije pa neč", Humorističko društvo Zvonec iz Krapine s predstavom "Prva dama" te Dramska udruga Kaj iz Zaboka s predstavom "Deveta zapovijed".

Prema ocjeni selektora, redatelja i glumca Borisa Svrtana, sve predstave izvedene su na zavidnom produkcijskom nivou za amaterske predstave, a najboljom predstavom u cjelini na kajkavskom narječju proglašena je Deveta zapovijed.

Smotra je održana u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije, a među okupljenom publikom bila je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

 

Reklama