Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

12.02.2007. 10:26:22 - Ivan Pogačić

Mali fašnik: Pregrada u dobrim rukama

Pobjednici Rokeri iz Dječjeg vrtića Bubamara

Ove su subote po prvi puta u povijesti grada Pregrade vlast u svoje ruke preuzeli oni koji u budućnosti mnogo obećavaju! Reći ćete, pa svi oni koji su na vlasti (ne na gospođi Vlasti) puno obećavaju - niš` novoga, u čemu je razlika?!

Razlika je u tome da ovima stvarno vjerujemo, jer ako pred njima nije budućnost, onda ona nije pred nikim. Naime, radi se o onim najmlađima - o djeci iz vrtića u Krapinsko zagorskoj županiji. Baš su oni, ove subote oko 11.00h, prošetali ulicama grada podno Kunagore i pokazali svima koliko su kreativni, veseli i pametni, pokazali da znaju pjevati, recitirati i biti humoristični, pokazali čime se roditelji mogu ponositi!

U tom velikom pohodu na poglede slučajnih prolaznika, znatiželjnika i vjernih obožavatelja sudjelovali su Dječji Vrtić "Tratinčica" iz Desinića, DV "Kesten" iz Klanjca, iz najbogatije općine u županiji (Hum na Sutli - kako su se sami pohvalili) došao je DV "Balončica", iz Donje Stubice pridružio se DV "Bubamara", iz Zaboka bile su tu 4 ekipe (odnosno 100, čitaj - STUO mališana) iz DV "Zipkica", domaćini su bili DV "Naša radost" i 3a OŠ iz Pregrade, a i iz Krapinskih Toplica došle su dvije grupe, DV "Maslačak" i Predškolska grupa djece s posebnim potrebama, a grupa koju posebno treba pohvaliti i koji su djelovali najsretnije je grupa "Mornara" iz Krapine, odnosno iz Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama KZŽ-a. Nažalost jedan se vrtić zbog haranja gripe nije pojavio (mislim da su bili maskirani u ptice - ali nisam siguran), to je DV Gustav Krklec" iz Krapine, a ovim putem im želim što brže ozdravljenje.

Voditelj, Kiki Ugrina, sa svakom je grupom malo popričao, popjevao, popio (s onom grupom u Restoraciji) i tako pomogao žiriju da odluči koji vrtić je svojom kreacijom, temom i izvedbom zaslužio nagrade. S druge strane bile su tu tete iz vrtića koje su dale sve od sebe da njihov vrtić bude najbolji i s time zakomplicirali posao žiriju.

Na kraju je "Zipkica" iz Zaboka sa svojom "Čarolijom - od gusjenice do leptira" osvojila DVD player, naša dika "Naša radost" sa temom "Zdrava hrana" od sad će u vrtiću moći uživati u glasnoj glazbi sa novom MP3 LINIJOM, a crtiće, Teletabise i Nindže kornjače u novom će T(ele)V(izor)u gledati klinci iz Donje Stubice, odnosno DV "Bubamara". Napomenimo da je nagrade sponzorirao "Staklorez Burić", a poklonima su svakog sudionika nagradili mnogi poduzetnici iz Pregrade i Huma na Sutli. A kakav bi to fašnik bio bez krafni?! Bilo ih je oko 900, a u ime Grada i pekara dijelili su ih mladi, marljivi Zefraši! Za sve organizacijske gafove krivi su Đurđa Mesarić iz DPK "Zeleni bregi" i Civilni vojnik iz grada Pregrade.

Slike s fašničke povorke možete pogledati u fotogaleriji.

Reklama