Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

27.11.2017. 08:56:48 - Petra Vdović

Marko Vešligaj izabran u Predsjedništvo Udruge gradova

U Vodicama je od 22. do 24. studenoga održan 9. godišnji Susret gradonačelnika i poduzetnika u suorganizaciji tjednika Lider i Udruge gradova. U sklopu susreta održane su sjednice Nadzornog odbora, Predsjedništva i Skupštine Udruge gradova, gdje je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj izabran u Predsjedništvo, uz kolegu Zorana Gregurovića iz Krapine, kao predstavnik naše županije na mandat od četiri godine.

Udruga gradova je nacionalna, nestranačka i nepristrana zajednica gradova osnovana 2002. godine s ciljem poticanja suradnje jedinica lokalne samouprave i promicanja zajedničkih interesa gradova u Republici Hrvatskoj. Predsjedništvo Udruge broji 41 člana, a čine ga po dva gradonačelnika iz svake županije, i to gradonačelnik grada sjedišta županije i gradonačelnik drugog grada kojeg dogovorno odrede, odnosno izaberu ostali gradovi članovi Udruge s područja županije.

O važnosti i ulozi Udruge gradova govori i činjenica da se susretu odazvalo preko 350 sudionika iz gospodarstva i javnog sektora te pet ministara.

 

Reklama