Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

15.04.2019. 18:14:17 - Grad Pregrada

Mladi su izabrali: Pobjednički projekt prvog pregradskog participativnog proračuna za mlade je Street GIG V.9

Street GIG V.9. projekt je koji će se financirati i realizirati u okviru prvog participativnog proračuna za mlade u Pregradi kroz projekt "Uzmi pare i napravi nešto za mlade", odlučili su tako mladi Pregračani i Pregračanke na izborima za najbolji projekt održanima u nedjelju 14. travnja 2019. u Gradskoj vijećnici.

Riječ je o alternativnom koncertu koji se održava za vrijeme tradicionalne manifestacije "Branje grojzdja", a koji je kroz godine postao neizostavan dio manifestacije. Uz sredstva dobivena od projekta, organizatori najavljuju kako će na deveto izdanje Street GIGa, uz lokalne bendove, dovesti i afirmirane glazbenike s hrvatske scene.

Na izbore za najbolji projekt izašlo je 74 mladih u dobi od 15 do 30 godina, a uz Street GIG v.9., bilo je moguće birati između još dva projekta. Projekt "Chillout kutak" nudio je opuštanje uz dobro štivo ili druženje s prijateljima, a obuhvaćao je i ljetno kino na otvorenom, dok je treći projekt "Zlatni gemišt trek" spajao zdravlje, rekreaciju i ekologiju. Pobjednički projekt osvojio je 42 glasa, Chillout kutak dobio je 29 glasova, dok je za "Zlatni gemišt trek" glasalo troje ljudi.

Čestitku pobjednicima, ali i svim sudionicima, uputio je i gradonačelnik Marko Vešligaj koji je tom prilikom istaknuo zadovoljstvo angažiranošću mladih. "Mladi su ozbiljno shvatili ovaj poziv i prionuli na posao. Drago mi je što su se uključili u procese donošenja odluka, pogotovo zato jer je pred nama velik posao donošenja novog lokalnog programa za mlade kojim želimo potaknuti mlade na aktivno uključivanje", rekao je gradonačelnik Vešligaj.

Inače, projekt "Uzmi pare i napravi nešto za mlade: participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici" provodi Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor i gradovima Pregradom, Klanjcem i Zabokom, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj mu je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici te jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka.

 

Reklama