Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

28.11.2013. 20:23:20 - Grad Pregrada

Najstarija Pregračanka proslavila svoj 103. rođendan

Jučer je u krugu svoje obitelji 103. rođendan proslavila najstarija Pregračanka, gospođa Terezija Kobilar iz Klenica (zaselak Kobilari), a tom prilikom čestitke su joj sa prigodnim poklonima i tortom došli izraziti i gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj i predsjednica Udruge umirovljenika gospođa Štefanija Gretić.

Gospođa Terezija je rođena davne 1910. godine u Benkovu, odakle se udala u Klenice i otada tamo živi. Naporno je radila na poljoprivrednom gospodarstvu veći dio svoga života. Udovica je već 30 godina te živi sa sinom i snahom u obiteljskoj kući, a svakodnevno ih obilazi i pomaže im njezin unuk, kao i troje praunučadi; a u međuvremenu je i dvaput postala praprabaka. Inače je izvrsnog pamćenja, dobrog zdravlja i pokretna, samo što joj pokretljivost ograničava slabiji vid i sluh. Usprkos tome, ugodna je sugovornica, spremna na šalu i razgovor kako o sadašnjim, tako i o prošlim vremenima.

Na kraju ugodnog druženja, čestitari su joj poželjeli da još dugo poživi u zdravlju kako bi je mogli obići i narednih godina, te od nje čuti još koju priču, šalu i mudrost koju je u svoje 103. godine stekla. Čestitamo!

Reklama