Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.01.2019. 09:49:03 - Grad Pregrada

Noć muzeja '19. u Muzeju grada Pregrade

Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina već dugi niz godina sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja pa će tako biti i ove godine, u petak 1. veljače kada će se ova manifestacija održati u muzejima diljem zemlje. Ovogodišnja tema manifestacije je "Muzeji: inovacije i digitalna budućnost" stoga će Muzej grada Pregrade obilježiti Noć muzeja zanimljivim događanjima na temu inovacija, namijenjenim svim dobnim skupinama posjetitelja. Sva događanja odvijaju se u zgradi Muzeja i Gradske knjižnice na Trgu Gospe Kunagorske 3 u Pregradi.

Program će započeti u Galeriji Muzeja u 17 sati uz nekoliko projekcija epizoda kultnog animiranog filma Profesor Baltazar, a inspirativni crtići na temu inovacija namijenjeni su našim najmlađima. U 18 sati ljubitelji glazbe moći će u Galeriji Muzeja uživati u jazz koncertu i demonstracijama pod nazivom "Saksofon i elektronika", koje će izvesti prof. Aljoša Mutić s pratnjom. S obzirom da se u Pregradi inovativnost potiče i u odgojno-obrazovnim ustanovama, svoje će robote u prostoru Gradske knjižnice Pregrada od 19 sati predstavljati učenici Osnovne škole Janka Leskovara. Od 20 do 22 sata na rasporedu je Sajam inovacija, na kojem će najinovativnije tvrtke s područja Krapinsko-zagorske županije predstavljati svoje poslovanje putem kratkih prezentacija u Galeriji Muzeja te sa svojih informativnih pultova informirati sve zainteresirane posjetitelje o svojim djelatnostima.

Program će se tradicionalno završiti uz organizirano stručno vodstvo od 22 do 23 sata, kojim će ravnatelj Muzeja Davor Špoljar povesti sve zainteresirane posjetitelje u obilazak stalnog postava. Muzej će tijekom Noći muzeja biti otvoren od 17 sati do ponoći, a ulaz na sva događanja je slobodan. Svi zainteresirani moći će besplatno obići stalni postav koji se sastoji od numizmatičke zbirke, zbirke rudarstva i geologije i ljekarničke zbirke Thierry, a u Galeriji Muzeja nalazi se privremena izložba "Žičara Lupinjak-Ugljenokop Pregrada", koju je moguće posjetiti do 4. travnja 2019.

Organizatori ovogodišnje Noći muzeja u Pregradi su Grad Pregrada i Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina.

Dobro došli!

 

Reklama