Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.12.2018. 12:08:04 - zagorje.com

Nova oprema vrijedna 3,3 milijuna kuna podići će kvalitetu primarne zdravstvene zaštite

Foto: zagorje.com

Župan Željko Kolar danas je u Krapini potpisao s odabranim ponuditeljima ugovore o opremanju Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije, u sklopu projekta 'Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije'.

Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 8.285.992,14 kuna, od kojih je iznos sufinanciranja EU 7.033.055,95 kuna, odnosno 85%. Projekt provodi Krapinsko - zagorska županija, sa svrhom poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga u sferi obiteljske medicine, primarne pedijatrije, primarne ginekologije i dentalne medicine stanovnicima na području županije.

Kako je napomenula Vlatka Mlakar, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove, nabava opreme odnosi se na opremanje specijalističkih pedijatrijskih ordinacija, RTG kabineta, ambulanta za zdravstvenu zaštitu žena, ambulante opće i obiteljske medicine, specijalističke ambulante za fizikalnu medicinu te ordinacije dentalne medicine na više od 20 lokacija. Predmet nabave podijeljen je na 6 grupa, postupak je objavljen 19. travnja, a ponude su otvorene 22. kolovoza te je za svih 6 grupa predmeta nabave zaprimljeno 16 ponuda.

Za Grupu 1. odnosno ultrazvuk, odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda tvrtke Medial d.o.o. iz Zagreba, ugovorna cijena iznosi 1,1 milijun kuna, a bit će isporučen u Krapinu, Pregradu i Donju stubicu. Za Grupu2. odnosno digitalni RTG uređaj odabrana je ponuda ponuditelja H.K.O. d.o.o. iz Zagreba. Ugovorna cijena je 1,2 milijuna kuna, a mjesto isporuke Zlatar. Za Grupu 3., dijagnostičko – terapijsku opremu odabrana je ponuda tvrke Media d.o.o. iz Zagreba, cijena je 874.026 kuna, a mjesta isporuke su Zlatar Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, Oroslavje, Zabok, Krapinske Toplice, Desinić, Hum na Sutli, Zagorska Sela, Zlatar, Konjščina, Lobor, Petrovsko, Pregrada, Donja Stubica, Klanjec i Sveti Križ Začretje. Ugovor za Grupu 4., stolicu za ginekološki stol i stol za ginekološki pregled odabrana je ponuda tvrtke Medicom d.o.o. Zagreb. Ugovorna je cijena 105.125 kuna, a bit će isporučeni u Pregradu, Krapinu, Donju Stubicu i Zlatar. Ukupna vrijednost nabave za ove četiri grupe je 3,3 milijuna kuna.

Ispred Doma zdravlja na opremi je zahvalila glavna sestra i zamjenica ravnateljice Doma zdravlja Biserka Sviben. – Iznimno nas veli ovaj korak u provedbi projekta čiji smo partneri. Nabava opreme ide na zadovoljstvo svih naših pacijenata s obzirom da se podiže standard dijagnostike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, uz već postojeće usluge povećava se i obim pružanja zdravstvenih usluga, a našem osoblju omogućen je rad na suvremenoj medicinskoj opremi što zaslužuju i pacijenti i zdravstveno osoblje u KZŽ – rekla je Biserka Sviben.

Svim potpisnicima ugovora čestitao je župan Željko Kolar izrazivši zadovoljstvo ulaganjem u zdravstvenu zaštitu više od 3 milijuna kuna. – Koristimo mogućnost povlačenja europskih sredstava, kako za ovaj projekt vezan uz primarnu zdravstvenu zaštitu tako i za bolnice. Očekujemo da se u financijskoj omotnici za sljedeće financijsko razdoblje otvori prostor i za dogradnju i opremanje specijalne bolnice. Primarna zdravstvena zaštita je ključ svakog zdravstva i ova nova oprema koja će doći će omogućiti na neki način da rasteretimo Opću bolnicu Zabok s jedne strane, a s druge strane ćemo omogućiti našim doktorima u Domu zdravlja i pacijentima da dobe bržu i bolju dijagnostiku i da imamo manje liste čekanja. Iskoristit ću priliku da zahvalim svima koji su radili na ovom projektu, ovo nije jednostavan posao i drago mi je što nije bilo žalbi na ovaj krug, a dvije žalbe za dvije grupe ćemo brzo riješiti i moći završiti projekt do kraja. Trebao bi biti završen do kraja ožujka iduće godine i nakon toga nam je cilj da pratimo i gledamo iduće natječaje koji će se otvoriti – istaknuo je župan Željko Kolar.

Članak je preuzet sa zagorje.com

Reklama