Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

09.05.2018. 08:02:21 - Krapinsko-zagorska županija

Održana druga sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ

U Krapini je prošli četvrtak, 3. svibnja održana 2. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije.

Na sjednici su prezentirati planovi rada dosad oformljenih općinskih i gradskih povjerenstava - Grada Zaboka, Grada Pregrade, Općine Bedekovčina i Općine Tuhelj, a naglasak je stavljen na nastavak dosadašnje suradnje i poticanje osnivanja općinskih i gradskih povjerenstava  u sredinama gdje još nisu oformljena.

S ciljem izrade novog Akcijskog plana djelovanja Povjerenstva za ravnopravnost spolova i provedbe Europske povelje za ravnopravnost spolova koju je Krapinsko-zagorska županija prihvatila 16. rujna 2015. godine, predsjednica Tajana Broz predstavila je Prijedlog metodologije izrade Akcijskog plana u šest koraka, što je Povjerenstvo i prihvatilo, kao i okvirni rok izrade do kraja mjeseca listopada.

Zamjenica župana Jasna Petek upoznala je prisutne s dosadašnjim tijekom poduzetih radnji usmjerenih otvaranju skloništa za žrtve nasilja na području Krapinsko-zagorske županije – Sigurne kuće s prijedlogom mogućih rješenja, sve sukladno dopisu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova vezano uz obvezu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za provođenje mjere 3. nedavno ratificirane Istanbulske konvencije. Dogovorena je i zajednička suradnja sa Savjetom mladih  KZŽ u organizaciji obilježavanja predstojećeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije 17. svibnja.

Reklama