Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.05.2013. 20:04:26 - GDCK Pregrada

Otvoren Klub dijabetičara

U petak, 17. svibnja 2013. godine, GDCK Pregrada otvorilo je vrata "Kluba dijabetičara". Klub je otvoren za sve osobe s područja grada Pregrade i općina Hum na Sutli i Desinić koji boluju od dijabetesa kao i za one koji žele preventivno provjeriti svoje zdravstveno stanje ili, jednostavno, educirati se! Glavni ciljevi su stalna kontrola šećera i tlaka, poticanje tjelesne aktivnosti, edukacija u obliku raznih predavanja o šećernoj bolesti i komplikacijama vezanih uz nju te druženja i izmjena iskustava. Edukaciju će provoditi stručno medicinsko osoblje (liječnik, patronažne sestre). Biti će organizirano i vježbanje u grupi pod vodstvom višeg fizioterapeuta.

Za predsjednika Kluba izabran je Stjepan Gmanjič iz Huma na Sutli, a za njegovog zamjenika, Dalibor Horvat iz Pregrade. Radno vrijeme biti će svaki ponedjeljak od 09:00 do 12:00, kada će svi zainteresirani imati priliku da im se besplatno izmjeri šećer u krvi, krvni tlak, tjelesna težina i izračuna indeks tjelesne mase.

Uz otvorenje "Kluba dijabetičara" i u sklopu "Tjedna Hrvatskog Crvenog križa", GDCK Pregrada može se pohvaliti i otvorenjem jedne višenamjenske podrumske prostorije. Ta prostorija služit će za potrebe gradskog interventnog tima u slučaju elementarnih nepogoda, koristit će se i kao skladište, a poslužiti će i kao prostor za provođenje različitih aktivnosti "Kluba dijabetičara" i ostalih klubova koji djeluju unutar GDCK Pregrada.

Fotografije s otvorenja možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Reklama