Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.08.2011. 19:01:15 - Boris Krizmanić

"Pisma iz Nizozemske" objavljena u knjizi

Sredinom srpnja ove godine iz tiska je izašla knjiga Pisma iz Nizozemske u nakladi Zaklada Nizozemska-Hrvatska, a kao autor potpisuje ju poznati Pregrađanin Ivan Kantoci.

Knjiga kronološkim redom niže tekstove koji su većim dijelom u zadnjih nekoliko godina objavljivani na portalu Pregrada.info no njihova vrijednost i aktualnost nadrastaju puku publicističku razinu jer detaljno analiziraju neke društvene odnose u Pregradi koji već duže vremena zaokupljaju pažnju javnosti. Prije svega tematiziran je odnos mlađe populacije i aktualne vlasti u Gradu.

Osim toga među tekstove uvršteno je i nekoliko autobiografskih Kantocijevih crtica i lirskih zapisa uključujući i dvije pjesme što govori da je autor osim za publicistiku vrlo nadaren i za suptilnije zapise pa je prava šteta da nije dosad tu vrstu tekstova objelodanjivao.

Izdanje je upotpunjeno i s dva dodatka. Prvi je prikaz u slikama s komentarom 20-godišnjice postojanja Zaklade Nizozemska-Hrvatska u kojoj autor ima ulogu predsjednika, a drugi dodatak je fotogalerija Pregrade i okolice što će sigurno privući pažnju publike u Nizozemskoj.

 

Knjigu, koju možete posuditi u pregradskoj knjižnici, preporučamo Pregrađanima I onima koji se za nju zanimaju, a ograničen broj primjeraka besplatno stoji na raspolaganju zainteresiranima koji knjigu mogu dobiti u poduzeću MATIS d.o.o. koje je i suizdavač izdanja.

Reklama