Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

26.11.2016. 14:54:10 - Grad Pregrada

Počinje Advent

Počinje Advent, Božić je sve bliže, a vrijeme Došašća ove će godine biti bogato zanimljivim kulturnim i društvenim događanjima i manifestacijama za djecu i odrasle.

I ove godine uživat ćemo u posebnom božićnom ozračju programa koji su zajedno za sve nas pripremili Grad Pregrada, Turistička zajednica Grada Pregrade, župe i njihovi svećenici, vrtić, škole, Gradska knjižnica i udruge, a sve to započet će 26. studenog sada već tradicionalnim "Adventom na Vinagori".

Advent na Vinagori će se obilježavati svake adventske subote od 16 do 20 sati koncertima, priredbama te prigodnim sajmovima, a sve uz šalicu kuhanog vina ili čaja za posjetitelje u magičnom ozračju crkve na Vinagori.

U Gradskoj knjižnici možete razgledati izložbu adventskih vijenčića i božićnih ukrasa Udruge kostelskih žena te nabaviti nešto i za svoj dom. Također, svakog četvrtka možete otići do PŠ Kostel i sudjelovati na njihovim božićnim radionicama. Tijekom Adventa Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada prikuplja donacije pod nazivom "Vaš dar za pravu stvar". Dječji vrtić "Naša radost" i OŠ Janka Leskovara ujedinili su se u projektu "Od srca srcu" i izradili nakit i ukrase kojima skupljaju donacije za djecu u Nazorovoj. Njihove rukotvorine građani će moći razgledati 17. prosinca od 10 do 12 sati na Trgu Gospe Kunagorske u sklopu "Božićnog sajma". Uz djecu i Crveni križ nezaobilazni sudionici bit će OPG-ovi i udruga vinara "Dobra kaplica" s vrućom šalicom kuhanog vina.

U Crkvi BDM 18. prosinca održat će se Božićni koncert. Tog dana s početkom u 18 sati u dvorani OŠ Janka Leskovara KUD Pregrada proslavit će svojih prvih "35 let" uz podršku Tihane Gjurašin i TV Jabuke, koja će koncert snimati i emitirati u sklopu emisije "Pjesmom te zovem". Božićni program nastavlja se 21.12. kada dječji vrtić održava božićnu predstavu. Proslavu Božića nastavit će OŠ Janka Leskovara 23. prosinca s priredbom u 12 sati, te Glazbena škola Pregrada tradicionalnim božićnim koncertom u 18 sati.

Na Badnjak Crkva BDM, uz polnoćku za djecu u 18h te onu u ponoć, organizira i prigodni program uoči polnoćki. Na polnoćku točno u ponoć možete i na Vinagoru ili u Kostel, koji kao i svake godine priprema posebnu proslavu Božića – veliki vatromet nakon polnoćke ponad Crkve Sv. Mirka sa zidina Kostelgrada u organizaciji Kostelske pištole – Keglevićeve straže Kostel.

Naš grad će 29. prosinca posjetiti gitarski duo iz dalekog Belo Horizontea iz Brazila. U sklopu koncerta otvorit će se izložba fotografija "Moje putovanje – Brazil, Peru i Kolumbija" Zvonimira Puklina.

Progam "Božića u Pregradi"završava Novogodišnjim koncertom u crkvi na Vinagori na samu Novu godinu s početkom u 18h.

Pozivamo sve građanke i građane te sve posjetitelje da svojim prisustvom uljepšaju zbivanja u našem Gradu.

Reklama