Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

27.12.2016. 12:55:01 - GDCK Pregrada

Podijeljena priznanja darivateljima krvi GDCK Pregrada

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada održalo je 15. prosinca svečanost dodjele priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi, prilikom koje su podijeljena priznanja Hrvatskog crvenog križa za darivatelje koji su tijekom ove godine ostvarili jubilarni broj darivanja. Svečanost podjele za darivatelje s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada u koji spadaju Općina Desinić, Općina Hum na Sutli i Grad Pregrada održana je u Velikoj dvorani Općine Hum na Sutli.

U ovoj godini jubilarnih 5 do 40 darivanja krvi postiglo je 62 darivatelja i to:

- 7 darivateljica za 5 puta darovanu krv

- 21 darivatelj za 10 puta darovanu krv

- 13 darivatelja za 20 puta darovanu krv

- 1 darivateljica za 25 puta darovanu krv

- 8 darivatelja za 30 puta darovanu krv

- 12 darivatelja za 40 puta darovanu krv

Darivatelji krvi dobili su zahvalnice i značke Hrvatskog Crvenog križa, koje su im uručili predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pregrada Mirjana Margetić Marić, ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije Davor Šimunović i načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša.

Organiziranjem svečane podjele Gradsko društvo CK Pregrada željelo je zahvaliti darivateljima na humanom činu darivanja krvi, odnosno spašavanju ljudskih života, te naglasiti da su darivatelji plemeniti ljudi dobra srca, koji uživaju veliki ugled i značaj u društvu.

Da bi se postiglo što ugodnije ozračje svečane podjele s prigodnim glazbenim programom uključio se Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rikarda Jorgovanića Hum na Sutli te Dino i Karla Miklaužić, a učenici OŠ Viktora Kovačića Luka i Albert Petrak izveli su kratki igrokaz.

Reklama