Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

03.06.2014. 10:15:36 - Petra Vdović

SAJAM UDRUGA

Pregrada.info u Kumrovcu predstavila svoj dosadašnji rad

Foto: Josip Krušlin

Na Kumrovečkom šetalištu pored Starog sela u subotu je održan deveti Sajam udruga Krapinsko – zagorske županije kojem je prisustvovala i Pregrada.info. Domaćin ovog Sajma bila je Kumrovečka udruga mladih, a organizator Mreža udruga Zagor. Na Sajmu je sudjelovalo tridesetak udruga s područja cijele županije koje su se predstavile svojim radovima i programima.

Svaka udruga prezentirala se na svoj način, kroz glazbu, ples i druge aktivnosti. Dijelili su se različiti promotivni materijali, a od članova udruga mogle su se dobiti razne informacije o njihovoj povijesti i radu. Pregrada.info također je pokazala kako je jedna od aktivnijih udruga u županiji. Naime, portal broji 1, 3 milijuna posjeta, sadrži pet i pol tisuća fotografija, tisuću petsto objavljenih članaka te preko deset tisuća postova na forumu. Osim toga, dosad je objavljeno jedanaest tiskanih izdanja, a dvanaesto izdanje, koje će izaći sredinom rujna, već je u pripremi.

Deveti sajam udruga Krapinsko – zagorske županije prošao je bez kiše, za razliku od prošlogodišnjeg u Donjoj Stubici. Na Sajmu je nastupilo par bendova te Plemićka sekcija Udruge mladih Feniks iz Oroslavja koji su pokazali kako se pleše barokni ples. Sajmu je prisustvovala i Jasna Petek, zamjenica župana naše županije koja ga je svečano otvorila te je zahvalila svim udrugama na njihovom angažmanu i poželjela im puno uspjeha u daljnjem djelovanju.

Sajam sufinancira Krapinsko – zagorska županija kroz Županijski program djelovanja za mlade. Cilj Sajma je okupljanje aktivnih udruga s područja cijele županije, povezivanje projekata i programa te predstavljanje rada udruga lokalnom stanovništvu. Svake godine Sajam se odvija u drugom gradu ili općini, a domaćin je uvijek jedna od članica Mreže udruga Zagor.

 

Reklama