Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

25.09.2018. 08:59:15 - zagorje.com

Pregradski osnovnoškolci obilježili Dan jabuka te razveselili štićenike Obiteljskog doma Golubić

Foto: zagorje.com

Učenici su zajedno s učiteljima posjetili voćnjak u sklopu Obiteljskog doma Golubić

Proteklog su četvrtka učenici 1.a razreda OŠ Janka Leskovara u Pregradi sa svojom razrednicom Anom Kramberger, te učenici 3. i 4. razreda PŠ Benkovo s učiteljem Vladimirom Bešenskim realizirali su svoj projektni dan – Dan jabuka.Učenicima se pridružilo i nekoliko roditelja i djedova. Učenici su zajedno s učiteljima posjetili voćnjak u sklopu Obiteljskog doma Golubić. Cilj ovog projekta je bio osvijestiti učenike o zdravoj prehrani među kojom jabuka ima posebno mjesto.

Domaćice Dijana Stefanović i Dragica Golubić sve su dočekale s kompotom od jabuka.Učenici su sa sobom donijeli više vrsta kolača od jabuka koje su pripremile mame kod kuće. Kao prvi zadatak učenici su imali obrati jabuke koje će za zimnicu imati korisnici Obiteljskog doma. U isto vrijeme mame koje su se pridružile učenicima, prionule su izradi tijesta za štrukle koje će ispeći tijekom rada. One jabuke koje nisu za zimnicu, ribale su se i stavljale u prešu, pa su već nakon pola sata učenici mogli probati i sok od jabuka.

Također su se pohale jabuke, pekao čips i niz drugih slastica.

Na kraju je napravljena izložba kolača, a zapjevalo se korisnicima Doma. Učenici su se vratili kućama puni pozitivnih dojmova.  

Članak je preuzet sa zagorje.com.

Reklama