Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

18.05.2008. 00:08:53 - Josip Krušlin

Pregradski učenici uspješni na natjecanjima

Karlo Hercigonja (u sredini)

Karlo Hercigonja (u sredini)

U proteklih mjesec dana učenici pregradske osnove i srednje škole mogu se pohvaliti brojnim uspjesima na školskim natjecanjima.

Na ekokvizu "Lijepa naša" učenici Srednje škole Valerija Škrnjug 4.a, Bojana Škrnjug 2.a, Klemen Govedić 1.a, Lucija Belošević 3.a su zajedno s mentoricom, vjeroučiteljicom Danijelom Majcenić, 11.04.2008., otputovali  na državno natjecanje iz spomenutog ekokviza u Sveti Martin na Muri gdje su postigli izvrsno 2. mjesto.

U razdoblju od 16. - 18.04.2008. na Zdravstvenom učilištu u Zagrebu, održano je 15. državno natjecanje iz kineziologije i kineziterapije, SCHOLA MEDICA  2008. Učenici Srednje škole pod vodstvom mentorica Anite Bračun i Dragice Mraz  osvojili su izvrsna mjesta. Tako je Igor Hustić osvojio 3. mjesto u poznavanju teorije i u praktičnom djelu, a Katarina Dolovčak je osvojila 5. mjesto. Srednja škola Pregrada je ekipno osvojila 2. mjesto i time zauzela drugo mjesto u državi u poznavanju i praktičnom radu iz područja kineziologije i kineziterapije.

U razdoblju od 5.-7. svibnja 2008. održano je Državno natjecanje iz povijesti u Opatiji na kojem su sudjelovali pregradski srednjoškolci. Tako je, pod vodstvom mentorice Marije Kantoci, Dejan Horvatek,  2.f osvojio izvrsno 4. mjesto dok su učenice 4.a razreda s  projektom "Beba je htjela živjeti" osvojile izvrsno 6. mjesto.

U petak  9. 05. 2008 u Srednjoj školi Zabok održan je  6. ZAGORSKI " MALI GASTRO"  na kojem su sudjelovali učenici prvog razreda ugostiteljskog smjera.
Ugostitelji su se natjecali u "utrci konobara" koja je bila podijeljena u dvije kategorije: mušku i žensku. Učenici su se natjecali u trčanju s poslužavnikom na kojem se nalazila butelja vina i čaša napola puna vinom. Tako je Leonardo Hohnjec 1. ko, osvojio prvo mjesto u muškoj kategoriji, a Jožica Jakoplić 1.ko,  prvo mjesto u ženskoj kategoriji.
Kuhari Lidija Vešligaj 1.ko i Davor Pasariček 1.ko pekli su palačinke koje su prodavali  publici, a sav ukupan prihod bio je namijenjen novoj Općoj bolnici Zabok.
Menotri su David Štibohar  i Mario Rovišnjak.

Na državnom natjecanju i smotri mladih biologa Republike Hrvatske koje se održavalo od 11. do 13. svibnja 2008. u Podgori (Makarska) prvo mjesto u znanju osvojio je Goran Kokić učenik trećeg razreda pregradske gimnazije. Na istom natjecanju u kategoriji istraživačkih radova Goran Kokić 3.a i Sabina Krivec 3.a s radom "Meteoropatija kod adolescenata" osvojili su drugo mjesto. Mentorica je profesorica Neali Čuljat Tomašić.

U razdoblju od 23.-25.4 2008. održano je  državno natjecanje iz latinskog jezika u Puli. Na tom državnom natjecanju sudjelovala je i naša učenica 2. b razreda Marina Tušek koja je osvojila izvrsno drugo mjesto. Marinina mentorica je bila Lidija Klenovšak.

 

Na 15. jubilarnom državnom natjecanju iz geografije sudjelovao je najbolji učenik Krapinsko-zagorske županije za 5. razred Karlo Hercigonja iz Pregrade. Karlo je na državnom natjecanju osvojio sedmo mjesto i bio je najuspješniji Zagorec u Sv. Martinu na Muri gdje je natjecanje održano. Mentorica je Ivana Ptičar.
Ovo je velik uspjeh Karla, učenika 5.b razreda OŠ Janka Leskovara iz Pregrade. Naime, on je sa osvojenih 82,5/100 bodova od pokazao zavidnu razinu znanja na pismenom ispitu, ali i odličnu snalažljivost na praktičnom dijelu natjecanja.
Karlo, osim što je vrstan geograf, najpoznatiji je i najbolji pregradski matematičar.  Samo dva dana nakon državnog natjecanja iz geografije, sudjelovao je na regionalnom natjecanju iz matematike i osvojio 15 mjesto između 48 sudionika natjecanja.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima!

Izvor: Srednja škola Pregrada, OŠ Janka Leskovara

Reklama