Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

02.02.2018. 15:04:17 - Grad Pregrada

Raspisana tri natječaja za udruge u 2018. godini

Pregradskim udrugama za projekte na raspolaganju 100 000 kuna više nego lani

Grad Pregrada i Sportska zajednica Grada Pregrade raspisali su natječaje za financiranje projekata udruga u 2018. godini. Raspisana su ukupno tri natječaja, s obzirom na programska usmjerenja samih udruga, odnosno djelatnosti za koje su registrirane, te na programe javnih potreba na području grada.

Natječaj za udruge u kulturi i tehničkoj kulturi ove je godine vrijedan ukupno 100.000 kuna, a cilj natječaja je podrška udrugama u projektima koji će pridonijeti razvitku i promicanju kulturnog života i tehničke kulture u zajednici. Objavljen je i natječaj za udruge koje su programski i projektima usmjerene na područje odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva, razvoja i demokratizacije društva, razvoja mjesne samouprave, gospodarstva, zaštite okoliša, poljoprivrede, zavičajne tradicijske baštine, povećanja turističke ponude, očuvanje digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja na području grada Pregrade. Natječaj je vrijedan 50.000 kuna.

I Sportska zajednica Grada Pregrade raspisala je natječaj u vrijednosti 272.000 kuna. Cilj natječaja raspisanog za udruge u sportu je povećanje kvalitete života djece, mladeži te svih građana kroz provođenje sportskih programa treninga i natjecanja u sportskim klubovima grada te kroz sportsku rekreaciju, zatim razvijanje i provođenje učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta u cjelini i sportskih vještina, posebice djece i mlađih dobnih skupina, te razvijanju amaterskog sporta, odnosno rekreacije kao zdravog stila života za sve dobne skupine.

S obzirom na određene ukupne vrijednosti ovogodišnjih natječaja, potrebno je napomenuti kako je Grad Pregrada ove godine svojim proračunom osigurao znatno veća financijska sredstva za financiranje projekata udruga u odnosu na 2017. godinu, a i u odnosu na prethodne godinu. Sredstva osigurana za ovu godinu putem natječaja veća su za oko 100.000 kuna.

Reklama