Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.10.2017. 14:02:38 - GDCK Pregrada

SOLIDARNOST NA DJELU: Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija!

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada krenulo je 12. listopada s provođenjem zajedničke akcije Hrvatskog crvenog križa i svih društava Crvenog križa pod nazivom "Solidarnost na djelu".

Ovogodišnja 45. akcija provodi se pod nazivom "Ne dvoji – za drugog izdvoji". Kao i svake godine u akciji se prikuplja hrana, odjeća, obuća, higijenske potrepštine i novčani prilozi, a sve prikupljeno namijenjeno je za najugroženije osobe s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada, odnosno za osobe s područja općina Desinić i Hum na Sutli te grada Pregrade.

Prema evidencijama Crvenog križa i Centra za socijalnu skrb takvih obitelji ima 230, a na njihove kućne adrese Crveni križ će u prosincu dostaviti pakete hrane i higijenskih potrepština. Akcija ima veoma dobre rezultate u prikupljanju odjeće i obuće, koja se svakodnevno  dostavlja u prostorije Gradskog društva Pregrada.

U akciju su uključene sve osnovne škole s područja djelovanja GDCK Pregrada, kao i Srednja škola u Pregradi, čiji učenici prikupljaju novčane priloge građana te za prikupljena sredstva uručuju građanima bonove zahvalnosti u apoenima od 5 kuna, a to će činiti do 31. listopada 2017. godine.

Uz učenike, u akciju su uključeni i volonteri Crvenog križa i članovi Kluba mladih Crvenog križa, koji na isti način prikupljaju novčana sredstva. Svi volonteri označeni su oznakama Crvenog križa, a isto tako su i bonovi zahvalnosti s oznakama Crvenog križa, upravo radi prepoznatljivosti akcije među građanima.

Gradsko društvo Crvenog križa moli sugrađane, koji se do sada još nisu uključili u ovu humanu akciju, da to učine do kraja listopada i na taj način pokažu empatiju za osobe u potrebi.

Reklama