Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

21.10.2015. 21:47:50 - Udruga RUŽ

Sportske radionice za djecu od 3 do 9 godina starosti

U organizaciji Udruge RUŽ, u dvorani Osnovne škole u Pregradi od 1.listopada počele su se provoditi sportske radionice za djecu od 3 do 9 godina starosti. 

Program je usmjeren k zadovoljavanju općih i posebnih potreba djeteta za igrom i sportskim aktivnostima, poticanje cjelovitog razvoja, a osobito morfološko-motoričkih i funkcionalnih sposobnosti djeteta.

Mali sportaši tijekom godine treniraju i usvajaju elemente različitih sportova sportova (atletika, gimnastika, nogomet, košarka, rukomet, orjentacijsko trčanje). Program nije usmjeren na "stvaranje" vrhunskih sportaša i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta.

Našim programom želimo unaprijediti psihofizički razvoj djeteta, razvoj kreativnosti, te osjećaj zajedništva uz isticanje individualnih kvaliteta svakog polaznika. Cilj nam je kroz igru, maštu, puno zabave i smijeha dijete uvesti u svijet sporta kako bi imalo što bolji uvid u značajnost sporta i tjelesnog vježbanja pri čemu razvijamo motoričke sposobnosti djeteta (koordinacija, snaga, brzina, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost...) s naglaskom na njihovu povezanost sa zdravljem i zdravim načinom života.

Pored toga, bitno je i uvođenje djece u osnove sportskih programa u skladu s njihovim općim i posebnim potrebama. Radionice se provode svakog ponedjeljka i četvrtka od 16:30 – 17:30 sati, a sve dodatne informacije moguće je dobiti putem e-maila: udruga.ruz@gmail.com ili na broj telefona 098/778-583 (Maja Cesarec Rivetti).

Reklama