Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

13.07.2019. 10:12:40 - zagorje.com

Srednja škola Pregrada prva škola u Hrvatskoj koja provodi strukturirani dijalog s mladima

Foto: zagorje.com

Srednja škola Pregrada prva je škola u Hrvatskoj koja će provoditi strukturirani dijalog s mladima. U sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu za program Erasmus +, Ključna aktivnost 3 za područje mladih, za aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka Srednjoj školi Pregrada odobren je projektni prijedlog pod nazivom "Moj glas za moju školu".

Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a odobreni iznos financijske potpore iznosi 5.410,00 eura.

Inače, strukturirani dijalog između mladih i donositelja odluka Pregračanima i Pregračankama nije novost. Naime, Grad Pregrada, u partnerstvu s LAG-om Zagorje- Sutla i Mrežom udruga Zagor, kroz projekt Mladi u Centru: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini uključio je mlade u procese donošenja odluka i oblikovanja politika za mlade putem strukturiranog dijaloga kroz pitanja centara za mlade.

Također, i Krapinsko-zagorska županija sa Savjetom mladih KZŽ kreće u provođenje strukturiranog dijaloga kroz projekt "ZEuZ – Za mlade u Zagorju – djelujem i mijenjam", u sklopu kojeg će se šezdesetak mladih iz srednjih škola u Oroslavju, Pregradi i Zlataru upoznati s mogućnostima sudjelovanja u demokratskom životu.

Članak je preuzet sa zagorje.com

Reklama