Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

01.02.2016. 08:46:58 - CUG Pregrada

Starac i vrijeme

Civilna udruga građana Pregrada je u sklopu projekta "Starac i vrijeme", a u suradnji s Udrugom umirovljenika, organizirala niz informatičkih radionica namijenjenih osobama starije životne dobi. Projekt je financiran od strane Krapinsko-zagorske županije, a na radionicama je sudjelovalo petnaest građana. 

Kroz nekoliko modula sudionici radionica imali su priliku upoznati se s radom računala (upoznavanje i navigacija radnom površinom, izrada, preimenovanje i brisanje mapa, upravljanje prozorčićima). Nakon toga su se upoznali s programom Microsoft Word (upoznavanje sa sučeljem programa, uređivanje teksta, pohranjivanje dokumenata), a naučili su kako izraditi i poslati e-mail te kako pretraživati i koristiti internet.
Također, kako bi umirovljenici mogli koristiti stečena znanja, nabavljeno je računalo koje će im pomoći u tome.

Nakon završetka radionice provedena je anketa u kojoj su sudionici pozitivno ocijenili radionice te izrazili želju za istim ili sličnim radionicama u budućnosti.
Ovim putem zahvaljujemo Krapinsko - zagorskoj županiji, Osnovnoj školi Janka Leskovara na besplatnom korištenju prostora i informatičke infrastrukture i portalu Pregrada.info na objavama u vezi radionice.
Nadamo se da smo ovim radionicama potaknuli starije osobe za učenje novih vještina te se vidimo drugom prilikom na novim radionicama!

 

 

Reklama