Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

02.10.2014. 13:47:17 - Dejan Kolar

U novu sezonu s mnogim promjenama

Nakon zatišja u proteklih četiri mjeseca, znam da ste se mnogi zabrinuli da ćete biti uskraćeni za sportske izvještaje iz Pregrade, ali evo mene opet. Budući da je to prvi članak nakon dužeg vremena, pozdravio bih sve sportaše, rekreativce, sportske simpatizere i sve one koji pronalaze razloge čitanja mojih članaka te bih se unaprijed zahvalio na svakom čitanju i ispričao ako koga svojim riječima na bilo koji način uvrijedim.

Nova sezona NK Pregrade u punom je jeku, ali još uvijek su svježi dojmovi prošlogodišnjeg naslova. Prije svega, zahvalio bih se urednicima novog broja lista Pregrada.info na toliko prostora posvećenog uspjehu NK Pregrade u prethodnoj sezoni. Budući da sam i ja dobio po nosu radi toga, opravdat ću ih time da je ipak glavna tema broja "Berba grojzdja", uz naravno neizostavni izvještaj rada gradske vlasti.

U nogometnom klubu dogodile su se mnoge promjene. Što se tiče igračkog kadra, klub su napustili Matija Petrak (NK Straža), Roman Golubić (NK Rogaška) i moja malenkost (SV Halbenrain), a nova lica su Martin Horvat, Ivan Vuzem (oba iz NK Toplice) i Luka Krkalo (iz NK Zagorec Krapina). Također, došlo je do promjene trenera, Damira Srebačića zamjenio je Radovan Škrlec nekadašnji vratar NK Pregrade. Na redovnoj skupštini uoči samog početka prvenstva, istupio je i dosadašnji predsjednik Boris Brežnjak. Iz različitih izvora saznao sam mnoge informacije o razlozima ostavke i kao pravi novinar mogao bih blatiti i pričati neistine, ali budući da to nisam nemam potrebu da o tome pišem. Nakon dva tjedna jednoglasno je izglasan novi predsjednik Željko Kamenski koji je ujedno i konstruirao novi upravni odbor, tj. samo vodstvo kluba. Na samom početku mandata, vidljivi su mnogi pozitivni pomaci u radu kluba, uređenju infrastrukture i okoliša oko kluba te mu na tome čestitam i želim mu puno uspjeha u daljnjem radu.

Idemo sad malo na rezultate nogometnih utakmica. Zbog pomanjkanja vremena, nisam bio u mogućnosti pisati detaljne izvještaje pa ću u kratko prezentirati dosadašnje rezultate. Prvenstvo smo otvorili protiv favorizirane Dubrave Zabočke i osvojili prvi povratnički bod u 1. Žnl ( 0 : 0 ). Drugo kolo donjelo je gostovanje u Brezovi koja nam je još od lani ostala nešto dužna, ali na njihovoj njivi (izoranoj) domaćin se bolje snašao i pobjeđuje 3 : 1(Hustić 11m) . Do punog plijena dolazimo u trećem kolu na domaćem terenu protiv Zagorca VT. U pobjedi 2 : 1 pogotke su postigli Hustić i M.Horvat. Slijedila je osmina finala kupa gdje se posebno raspucao Hustić koji zabija pet komada Matiji Gupcu. Na to se nadovezao Boršić sa još dva te u golijadi pobjeđujemo 7 : 4. 4.kolo igrano je u subotu i to derbi svih derbija, Straža – Pregrada 1 : 1. Svoj drugi pogodak ove sezone zabio je M. Horvat. Trener Straže žalio se na brojčanu prednost Pregrade jer su Petrak i Čuček pokazali da su ipak naši dečki. U sklopu manifestacije Branje grojzdja, Pregrada je odigrala revijalnu utakmicu protiv Reprezentacije KZŽ i pružila solidan otpor, a Hustić je dvama pogotcima pokazao da mu više leže utakmice kroz tjedan. Utakmica je završila rezultatom 2 : 2.Nakon napornog vikenda (Berba) u Pregradi je gostovao Gaj iz Mača te u utakmici bez puno igre i prilika gosti pobjeđuju 0 : 1 pogotkom nakon nespretne reakcije domaće obrane. Jučerašnji dan ponudio nam je novi dvoboj protiv Gaja, ali ovaj puta u Maču i to četvrtfinale kupa. Nakon vodstva od 2 : 0 i igrača više, neobjašnjivo propuštamo pobjedu Gaju koji u zadnjim minutama zabija za potpuni preokret i pobjedu od 3 : 2. Pogotke za Pregradu postigli su Boršić i Hustić (11 m).

Ako ste u proteklo vrijeme čitali članke mojeg kolege Ivana Pogačića, mogli ste vidjeti da su u sklopu manifestacije " Branje grojzdja " bili aktivni i najbolji malonogometaši u našem kraju. Na "novoj" umjetnoj travi na malonogometnom igralištu kod kluba održao se hvale vrijedan turnir između mjesnih odbora. Naš Pogi vjerno je izvještavao o rezultatima sve dok u skupini njegova ekipa "Svi smo mi Nikola Gajšak", predstavnik Pregrade, nije naletjela na furiozan Sopot koji ih je isprašio sa 4 : 0. Svoju kvalitetu Sopot je pokazao i u polufinalu i finalu te suvereno došao do naslova ispred Kostela i Vinagore. Moje simpatije prema Sopotu nisu zbog toga što sam iz tog kraja, ovo je čista objektivnost. Ha-ha.

Kad sam već spomenuo Pogija, moram istaknuti da je upravo on novo veliko pojačanje pregradskih veterana te se očekuje njihov skori povratak u prvu ligu.

Toliko od mene za prvi put, sportski pozdrav.

Reklama