Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.04.2017. 13:26:53 - Petra Vdović

U ovogodišnjoj Zelenoj čistki prikupljeno oko 20 m3 raznovrsnog otpada

Pregrada se i ove godine uključila u Zelenu čistku, tradicionalnu akciju čišćenja okoliša i na taj način obilježila Dan planeta Zemlje. U najvećoj volonterskoj akciji pod geslom "Odvoji jedan dan za čišći okoliš" sudjelovali su svi mjesni odbora s područja grada, učenici srednje i osnovne škole te dječji vrtić "Naša radost", a prikupljeno je oko 20 metara kubnih raznovrsnog otpada, koji je po mjesnim odborima prikupila i zbrinula Niskogradnja d.o.o. Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj, a Grad Pregrada u akciju se uključuje od 2014. godine.

Nakon čišćenja, svi volonteri preselili su se na Kunagoru gdje se odvijalo natjecanje u pripremi kotlovine. Svoje umijeće u kuhanju pokazalo je šest timova. Žiri koji je pratio rad ekipa, osim degustiranja kvalitete kotlovine i umaka, ocjenjivao je i vizualni izgled, ukupni dojam ekipe te fair play. Nagrada za najbolju inovaciju kotla pripala je ekipi Mjesnog odbora Vinagora, dok je Pucačka družina grof Keglević osvojila nagradu za "najveći kotel".

MO Kostel nagrađen je za pripremu kotlovine na tradicionalan način jer su jedini koristili drva, a Kuhari planinari rekreativci dobili su nagradu nagradu za najveći poduhvat pojedinca. Ekipa kuhara Prijatelja planina dobila je nagradu za najmlađu ekipu, a ekipi HPD Kunagora dodijeljena je nagrada za najveći poticaj za kuhanje graha na Praznik rada. Prigodne nagrade koje je osigurala Turistička zajednica pobjednicima je uručio gradonačelnik Marko Vešligaj.

Reklama