Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

05.05.2017. 14:24:31 - Petra Vdović

U utrci za gradonačelnika Pregrade troje kandidata

Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor gradonačelnika Pregrade. Tako će na lokalnim izborima koji će se održati u nedjelju, 21. svibnja, Pregračani moći birati između troje kandidata za gradonačelnika, tj. gradonačelnicu te između pet lista za Gradsko vijeće Grada Pregrade.

Hrvatska seljačka stranka na izbore ide s kandidatkinjom Vesnom Hohnjec te njenim zamjenikom Goranom Horvatom, dok je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Pregrade Željko Kamenski, a za zamjenika Danijel Petek. SDP-ova koalicija, koja uključuje Zagorsku stranku i Hrvatske laburiste-stranku rada na izbore izlazi s kandidatom Markom Vešligajem, aktualnim gradonačelnikom Pregrade te Gordanom Križanec Ružić, kao kandidatkinjom za zamjenicu.

Svi navedeni kandidati podnijeli su i kandidaturu, odnosno listu za Gradsko vijeće, a osim njih, kandidaturu za izbor članova Gradskog vijeća podnijeli su još Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević s nositeljem liste Darkom Pondeljakom te Hrvatska stranka umirovljenika s nositeljem Nikolom Pasaričekom.

Povjerenstvo je zaprimalo liste do 24 sata u četvrtak, a kandidati su za kandidaturu za gradonačelnika morali skupiti najmanje 250 potpisa potpore od građana Pregrade. S danom objave lista kandidata počinje izborna kampanja za lokalne izbore koja traje do dan prije održavanja izbora, kada nastupa izborna šutnja.

Reklama