Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

03.11.2017. 19:55:34 - Petra Vdović

Za novog predsjednika Foruma mladih SDP-a Pregrada izabran Xhevdet Pnishi

Novi predsjednik Foruma mladih SDP-a Pregrada je Xhevdet Pnishi, izabrali su pregradski forumaši na izvanrednoj izbornoj konvenciji održanoj u utorak 31. listopada u Gradskoj vijećnici.

Tako će sljedeće dvije godine, uz Xhevdeta Pnishija, pregradski Forum voditi Zvonimir Gretić i Vanja Novak kao potpredsjednici, a Ema Javornik obnašat će funkciju tajnice. Novoizabrani predsjednik zahvalio je svima na ukazanom povjerenju te rekao kako će nastaviti voditi Forum smjerom socijaldemokracije i tolerantnosti. Na konvenciji je izabran i novi Gradski odbor Foruma mladih od pet članova.

Konvenciju je otvorio potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Hrvoje Novak, a okupljene je u ime Gradske organizacije SDP-a pozdravio njen predsjednik, gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj, istaknuvši kako vjeruje da će nova generacija forumaša nastaviti stopama svojih prethodnika te svojim anagažmanom učiniti da pregradski Forum ponovno bude najaktivniji u županiji. Vešligaj je ukazao na važnost Foruma mladih u Pregradi koji će iduće godine obilježiti dvadesetu godišnjicu osnutka te dodao kako su njegovi članovi oduvijek mijenjali zajednicu i trudili se mladima omogućiti bolji život u svojoj sredini. Također je iskoristio priliku kako bi najavio nove programe za djecu i mlade, a koji se odnose na sufinanciranje nabave udžbenika za osnovnoškolce. Tako će Grad Pregrada već sljedeće školske godine pomoći roditeljima s područja grada oko nabave školskih knjiga za njihovu djecu, za što će se iz proračuna osigurati oko 200 tisuća kuna.

Konvenciji je prisustvovala i potpredsjednica Foruma žena GO SDP-a Pregrada Gordana Križanec Ružić, član Predsjedništva SDP-a Krapinsko-zagorske županije Darko Herak, predsjednica FM SDP-a Krapinsko-zagorske županije Lucija Buhin te potpredsjednici FM SDP-a KZŽ Kristina Štrok i Matija Kraševac.

Gosti su u svojim pozdravnim riječima pozdravili sve okupljene, čestitali novom vodstvu i poželjeli im sreću.

 

Reklama