Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

03.12.2014. 09:00:42 - Jelena Jazbec

Započeo "Advent na Vinagori"

S početkom došašća ili adventa, razdoblja pripreme za blagdan Božića, u župi Vinagora započeo je niz događanja pod nazivom "U susret Božiću - Advent na Vinagori".

Raznoliki program proteže se kroz četiri subote, a osnovna je namjera, kako ističe velečasni Gereci, približiti ljude Bogu, ali i jedne drugima, kako bi se u zajedništvu još bolje pripremili za blagdan Isusova rođenja.

Prošle subote, dana uoči prve nedjelje došašća, na adventskom sajmu u cinktoru crkve, mladi župe Vinagora započeli su prodaju adventskih vjenčića koje su sami izradili. Kupljeni vjenčići potom su blagoslovljeni na misnom slavlju u crkvi sv. Marije od Pohoda. "Advent na Vinagori" svojim je nastupom uveličao i zbor mladih "Vedrina" iz Lobora. U sklopu jednosatnog programa, izvedbama adventskih pjesama oduševili su okupljene vjernike. Početku predbožićnih događanja na Vinagori prisustvovao je i gradonačelnik Grada Pregrade, g. Marko Vešligaj.

Sljedeće subote, osim adventskog sajma na kojem će se moći kupiti prigodni ukrasi i narukvice Caritasa, povodom blagdana svetog Nikole dijelit će se darovi za najmlađe. Na blagdan svete Lucije prodavat će se pšenica, a zadnje subote prije Božića bit će božićna ispovijed za sve vjernike.

Svake subote nakon misnog slavlja u 17 sati, vjernici su pozvani na zajedničko druženje u cinktoru crkve, uz kuhano vino i čaj, a barokna crkva sv. Marije od Pohoda za sve je otvorena do 20 sati.

 

Reklama