Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

17.06.2019. 17:35:51 - Grad Pregrada

Zlatko Mikulaš izabran za novog predsjednika Povijesne postrojbe Kostelska pištola - Keglevićeva straža Kostel

Povijesna postrojba Kostelska pištola-Keglevićeva straža Kostel održala je u petak 14. lipnja 2019. u restoranu "Kod Žarka" u Đurmancu svoju godišnju izvještajnu skupštinu, koja je ujedno bila izvanredna izborna skupština.

Naime, dosadašnji predsjednik Josip Krog podnio je ostavku zbog privatnih obveza te je izabran novi predsjednik Zlatko Mikulaš, dok je Krog imenovan za dopredsjednika. Drugi dopredsjednik je Tomislav Javorić, ujedno i član Upravnog odbora zajedno s Mladenom Kramarićem, a za tajnika je izabran Denis Flegar.

Na Skupštini je također podnesen izvještaj o radu udruge za 2018. godinu, kao i financijski izvještaj. Keglevićeva straža Kostel, koja je ujedno i povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije, u prošloj je godini sudjelovala u svim značajnijim protokolarnim i povijesnim aktivnostima, kao što je polaganje vijenaca i nastupi na manifestaciji "100% zagorsko". Osim toga, udruga je odradila i velik broj nastupa u suradnji s drugim povijesnim postrojbama i kuburaškim društvima. U vlastitoj organizaciji, udruga je organizirala druženje starih streljača u Velikom tjednu, manifestaciju Kostelska Uskrsna pištola, sportsko-zabavni događaj Dani Kostela te čišćenje Kostelgrada i prostora oko crkve sv. Mirka.

Skupštini je nazočio gradonačelnik Marko Vešligaj koji je tom prigodom u ime Grada Pregrade primio zahvalnicu za nesebičnu pomoć u očuvanju tradicije i njegovanje povijesnih običaja.

"Čestitam novom vodstvu udruge i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu, uz punu podršku Grada Pregrade. Hvala na promicanju imena Pregrade i Kostela van granica naše županije, ali i Lijepe naše, na odličnoj organizaciji manifestacije Kostelska Uskrsna pištola te uključivanju i organizaciji raznih aktivnosti kojima se održava društveni život u Kostelu", istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Marko Veešligaj.

Osim Grada Pregrada, zahvalnice su primili i drugi pojedinci, udruge i tvrtke te Krapinsko-zagorska županija, koju je u ime župana primila Mia Leljak.

 

Reklama