Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

List

23.03.2009. 21:58:05 - Marko Vešligaj

Forum mladih SDP-a

S jedne akcije

S jedne akcije

Gradska organizacija Foruma mladih SDP-a Pregrade, ove je godine proslavila svoj deseti rođendan, velikim koncertom na pregradskom tržnom prostoru. Rođen u proljeće 1998. godine izrastao je u najaktivniji i najpoznatiji lokalni politički podmladak u Krapinsko-zagorskoj županiji. Da to nisu sam prazne riječi, dovoljno govore podaci o čak stotinjak akcija zabavnog, edukativnog, sportskog, kulturnog, političkog i inih sadržaja FM SDP Pregrada. Kroz Forum mladih prošlo je nekih stotinjak članova, mnogi od njih aktivni su i dalje u Forumu, neki samo u SDP-u pošto članstvo u Forumu mladih formalno prestaje nakon navršene tridesete godine. Dio članova iz tih kasnih devedesetih danas se može naći i u drugim strankama. FM je u ono vrijeme bio prva organizacija političkog podmlatka na području našega grada, organizacija koja je okupljala razne profile mladih ljudi u vremenima kad nije bilo na ovom području gotovo nikakvog organiziranja mladih. Zanimljivo je da je neke od svojih prvih akcija FM SDP Pregrada tih kasnih devedestih, predvođen prvim predsjednikom Borisom Koprivnjakom, tajnikom Vedranom Krogom i ostalim pionirima pregradskog FM-a poput Ivice Storjaka, Olivera Sedlara-Spisa, Bojana Apostolovskog, Ivane Krušlin, odrađivao s Mladim katolicima, predvođenim agilnim Milanom Leskovarom.

U svom radu godinama smo bili  neraskidivo vezani uz zgradu diska, Domom kulture. Od 2000.  do 2006. godine održavana je povodom Dana Grada Pregrade nezaboravna gitarijada "It's only rock'n'roll" - humanitarni koncert mladih rock bendova, čime smo pokušali vratiti Pregradi njezin urbani identitet koji datira još iz osamdesetih godina i nezaboravnog "Klinca". U tome smo velikim djelom i uspjeli: Pregrada i njezina "Gitarijada" dobili su svoje nezaobilazno mjesto na karti rock'n'rolla u Zagorju.
Vjerujem da je i naš angažman pomogao da se dođe do uređenja zgrade od strane Zefre (čiji smo bili jedan od inicijatora osnivanja), a u suradnji s Gradom Pregradom i drugim udrugama. Trebao je to biti prostor koji ujedinjuje međutim postao je mjestom razdora, zato jer su neki razmišljali drukčije i nisu bili za slogu, svi znamo kako je to završilo.

FM SDP Pregrada nije bio samo u disku, bili smo nebrojeno puta i na ulici, od svojih početaka obilježavali smo Dan žena i pokušavali dati opet značaj ovome nekad zbog nepoznatih razloga nepoćudnom datumu. Obogaćivali smo i ponudu za tradicionalnu pregradsku  fašničku povorku radeći fašničke fešte za mlade, prvi organizirali malonogometni turnir za "Berbu grojzdja", obilježavali druge značajne datume, imali razne inicijative, pomagali u raznim prigodama, imali brojne druge akcije. Provodili smo akcije državog Foroma mladih, odradili s više ili manje uspjeha brojne kampanje SDP-a za parlamentarne i lokalne izbore, a od 2003. godine prisutni smo na internetu na adresi www.fm-pregrada.org.

Danas Forum mladih pod vodstvom predsjednika Zlatka Hanžića, "vječnog" potpredsjednika Mladena Burića-Štelje i mladih snaga tajnika Hrvoja Šorše i potpredsjedince Petre Javornik broji tridesetak članova.
Da imamo i mnogo simpatizera, pokazali su pošli izbori za mjesne odbore u Pregradi, kad je lista, koja je po prvi puta većinski bila predvođene članovima FM - a ostvarila odlično drugo mjesto, ostavivši iza sebe liste stranaka koje su vodili neki od vodećih političara posljednjih 10-15 godina u Pregradi. Očito da naše vrijeme dolazi, budućnost je pred nama, a mi smo je zajedno s građanima Pregrade spremni i graditi. 

Arhiva

Reklama